37. Borini pozorišni dani 21.10. – 26.10. Vranje, Srbija

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
37. Borini pozorišni dani 21.10. – 26.10. Vranje, Srbija
Dom vojske, Vranje
21.Oct.2017 - 26.Oct.2017
SrbijaVranje

Vranje će od 21. do 26. oktobra biti u znaku tradicionalnog najvećeg teatarskog festivala na jugu Srbije koji se ove godine održava pod sloganom „Optimisti“. 37. manifestaciju u Galeriji Narodnog muzeja od 20 sati otvara izložba Ivana Bekjareva „50 godina glume“.

Sve predstave na ovogodišnjem festivalu počinju u 20 sati u Domu vojske. Cena pojedinačne ulaznice je 600 dinara, a kompleta 2.500 dinara.

Već drugog dana festivala, 22. oktobra, vranjska publika biće u prilici da vidi predstavu „U agoniji“ po tekstu Miroslava Krleže u kojoj igraju Branko Cvejić, Radovan Vujović, Marija Vicković. Režiju potpisuje Ana Đorđević.

U ponedeljak 23. oktobra na programu je predstava „Hor bečkih dečaka“ po tekstu Miroljuba Nedovića, a u režiji Irfana Mensura koji, pored Slobodana Bode Ninkovića i Predraga Ejdusa, glumi u komadu. Sa ovim izvrsnim glumcima zainteresovani ljubitelji pozorišne umetnosti moći će da razgovaraju od 18 sati u Domu vojske.

U okviru „Borinih pozorišnih dana“ u utorak, 24. oktobra, biće odigrana predstava „Iluzije“ Ivana Viripajeva, u režiji Tatjane Mandić Rigonat. Igraju Goran Jevtić, Katarina Marković, Milutin Milošević i Sonja Kolačarić. Istog dana, od 11 sati, vranjsko pozorište izvešće predstavu za decu „Pepeljuga“.

U sredu 25. oktobra nastupa pozorište iz Prištine predstavom „Ujedinjenje ili smrt“ u režiji Jelene Bogavac i Nenada Todorovića.

Ovogodišnji festival zatvoriće predstava „Jami distrikt“ po tekstu Milene Bogavac, a u režiji Kokana Mladenovića. Igraju glumci iz Srbije i Crne Gore i to Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković.

Selektor „Borinih pozorišnih dana“ je Željko Hubač, direktor drame Narodnog pozorišta iz Beograda. Selektovane su predstave manjeg formata, kako bi mogle biti izvedene na sceni Doma Vojske jer od 2012. godine Vranje nema zgradu pozorišta, nakon što je ona izgorela u požaru, ali se ipak od ovog festivala nije odustalo.

Ovogodišnji slogan i plakat koji prati festival je simboličan pogled kroz ružičaste naočare.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.