Vartra i kamerni gudacki orkestar 02.11.2024.Bitef Teatar

Vartra i kamerni gudacki orkestar 02.11.2024.Bitef Teatar
Drinciceva
02.Nov.2024
19:30BeogradSrbija
Vartra u saradnji sa Kuldahar udruženjem i orkestrom ,,Škola Za Muzičke Talente“ iz Ćuprije priprema jedinstveni koncert u Bitef Teatru, 2. novembra, za svoju najverniju publiku, kao svojevrstan monolit, neponovljiv kako za posetioce tako i za nas.
Ljubav prema mitologiji, fantaziji i narodnom predanju nas je spojila u zajedničkom poduhvatu da ovaj događaj bude mnogo više od koncerta na kakav smo navikli.
Muzika u spoju sa plesnim perfomansom u pažljivo osmišljenom audio – vizuelnom ambijentu će biti krunisana dodatnim setom uz pratnju orkestra sa kojim ćemo predstaviti potpuno nove četiri pesme, kao pretpremijeru EP – ja Vartre koji stiže na proleće.
U želji da se ovaj performans doživi u svom punom potencijalu, odlučili smo se da prvi put u karijeri napravimo sedeći koncert.
Karte se mogu kupiti od Četvrtka 3. oktobra u Katakombe Bar-u Kneza Miletina 45
po ceni od 2200Din
>>>Broj karata je ograničen<<<
O VARTRI:
Pažljivo osmišljene estetike i postavljenog zvuka, Vartra je duhovni doživljaj koji svojom fuzijom balkanskog foklora, pojanja i plemenskih ritmova (native) bubnjeva, dark folk – a do čak eteričnog, ambijentalnog doom – a čini unikatnu priču univerzalnog jezika, a njihovi koncerti često liče na katarzičnu ceremoniju.
Muzika, priča i sama pojava sastava Vartra u sebi nosi tradiciju naroda ovih prostora, a čini se i šire, jer počiva na principu istinskog saglasja sa prirodom i sviranja na ručno pravljenim instrumentima i ručno izrađenoj scenografiji i kostimu.
Vartra je ples šamana, pesma drevnih reči koje leče, moćan glas i unutrašnji ritam, puls i mudrost predaka koju svi nosimo u sebi, iskonski zvuk primordijala koji će uz orkestraciju, originalnu scenografiju, svetlo i kostim doneti u Beograd poseban audio vizuelni doživljaj!
KULDAHAR:
Kuldahar je, najkraće i najdosadnije sročeno, udruženje zaljubljenika u epsku fantastiku.
Iza ove ne preterano inspirisane formulacije, stoji jedan klub putnika u svetovima mašte, fanova roleplaying igara, okorelih tabletop ratnika, pesnika nadahnutih magijom drugih univerzuma, kao i svima drugima koji vole i cene ovaj oslobađajući žanr fikcije u svim njegovim oblicima.
Naš klub osnovali su jeseni ‘23. godine braća Nemanja i Marko Nićiforović, sa njihovim višedecenijskim saputnikom u fastastičnim svetovima, Acom Vujinom. Ime Kuldahar dobio je po gradu iz klasičnog RPG-a “Icewind Dale”, koji zauzima specijalno mesto u srcima osnivača.
Klub Kuldahar zamišljen je kao mesto gde će se radost uživanja u fantastičnim sadržajima i aktivnog stvaralaštva unutar ovog nama omiljenog žanra, slobodno deliti sa drugima kroz redovna okupljanja i aktivnosti.

JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.