Nove forme u suvremenom cirkusu: Danse Voltige 01 – 06.12.2017. Pogon

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Nove forme u suvremenom cirkusu: Danse Voltige 01 – 06.12.2017. Pogon
Trnjanski nasip bb, Zagreb
01.Dec.2017 - 06.Dec.2017
HrvatskaZagreb

U periodu od 1. do 6. prosinca 2017. odvijati će se radionica Danse Voltige sa Nikolinom Komljenović u sklopu Programa Cirkorame; nove forme u suvremenom cirkusu.
Danse Voltige je mlada cirkuska zračna disciplina. Izvodi se na užetu koje slobodno pada u prostoru. Dojam slobodnog letenja pri odbijanju od poda, te nezamjetna vidljivost materijala za koji je izvođač/ica zakačen/a nova je svjetska atrakcija. Plesač/ica djeluje kao da lebdi po zraku pri izvođenju zahtjevnih figura i slobodnom prolazu kroz zrak.
Kotizacija: 300 kn

Ova radionica odvija se u suradnji s Centrom za nezavisnu kulturu i mlade Pogon, a u sklopu Programa Cirkorame sufinancirana je od strane Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.

Informacije i prijave na: cirkorama@gmail.com

Nikolina Komljenović
Performerica i izvedbena umjetnica koja se bavi prisutnošću i multipliciranjem intro(impro)spekcija kroz medij performansa. Kroz rad Kazališta Aruša, performanse Toplina, Ako zaigram neku novu igru, Objekt u subjekt prelazi, Ispadanje, 59 jutra, 59 početaka, 59 izdaja, Here’s to now, Večera pomirenja te kroz suradnje s domaćim i stranim umjetnicima utjelovljuje tu praksu. Izlagala je i instalacije Plakatiranje poezije i Gaženje poezije te video rad Sučelja analognih doživljaja. S likovnom umjetnicom Sanjom Gergorić izvela je performans Dvije žene jedno tijelo te trenutno surađuje s Vanom Gaćinom, hrvatskom audio vizualnom umjetnicom na projektu KOD.
Kao plesačica suvremenog plesa i tijela u zraku sudjelovala je u mnogim predstavama u Hrvatskoj i diljem cijelog svijeta. Magistra Povijesti umjetnosti i Komparativne književnosti. Osnivačica je neformalne skupine S.VILA. Koordinatorica je udruge ekscena tečlanica međunarodne umjetničke platforme Bacači sjenki, UPUHa i HZSUa.
Nikolina Komljenović je Danse Voltige naučila od francuskog umjetnika Erica Lecomtea – Kompanija 9,81 (FR) surađujući s njim na europskom projektu Itinair.

Video link:https://vimeo.com/238546807In the period from 1 to 6 December 2017, the workshop of Danse Voltige will be held with Nikolina Komljenović within the Program of Cirkorama; new forms in modern circus.
Danse Voltige is a young circus air discipline. It is performed on a rope that freely falls in space. A free-air ride at the floor refusal, and the incredible visibility of the material for which the contractor is hooked, is a new world attraction. The dancer acts as if floating in the air when performing demanding figures and free passage through the air.
Price: 300 kn


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.