ALEKSANDROV 10.11.2017 Beograd, Srbija

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
ALEKSANDROV 10.11.2017 Beograd, Srbija
SAVA CENTAR, BEOGRAD
10.Nov.2017
BeogradSrbija

Ансамбл Црвене Армије

АЛЕКСАНДРОВ

10. новембар 2017.  Сава Центар , Велика дворана

Цене улазница :   6000 , 4000 , 3000 , 2500 , 2000

 

Академски ансамбл песама и игара руске армије „Александров“, сматра се симболом и поносом руске културе. Има традицију дугу чак 87 година.

Богата историја овог ансамбла тесно је испреплетена са историјом Совјетског Савеза и савремене Русије. Ансамбл броји више од 200 људи, укључујући 150 професионалних уметника: солисте, мушки хор, оркестар, плесачке групе… Њихов репертоар обухвата више од 2.000 песама. То су народне, родољубиве и војничке песме и игре, а изводе и духовну музику и класике руских и светских композитора.

У целом свету овај ансамбл стављају у ранг са руским брендовима као што су Бољшој театар, Ермитаж, Третјаковска галерија и Музеј дијаманата московског Кремља.

Сувишно је говорити о квалитету и значају Ансамбла Александров кроз историју, као и о његовом значају у данашње време на музичкој сцени. Богата историја овог ансамбла тесно је испреплетена са историјом Совјетског Савеза и савремене Русије. На жалост, у несрећи која се догодила 25. децембра прошле године када се авион Ту-154 срушио у Црно море погинула су 64 члана хора „Александров”. Министарство одбране Руске федерације обновило је ансамбл у најкраћем року и први наступ су имали већ у фебруару у Москви. Ово је први пут да се након трагедије Ансамбл Александров налази у региону.

Такође желимо да напоменемо да је ово турнеја комплетног Ансамбла Александров – 125 особа (руководство Ансамбла , хор , оркестар и играчки састав) што ипак доноси дозу одређеног спектакла обзиром да је у региону до сада увек гостовао само хор уз оркестар.

Они певају на готово свим језицима света, укључујући кинески, индијски, турски… Током свог дугогодишњег рада, ансамбл „Александров“ је добио највиша домаћа и међународна признања, а многобројна дискографска издања забележила су милионске тираже.

Ансамбл је основао професор московског конзерваторија „П. И. Чајковски“, народни уметник СССР-а, композитор генерал-мајор Александар Васиљевич Александров, који је предводио ансамбл пуних 18 година.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.