Attackova tvornica 21.10.2017. AKC Attack, Zagreb

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Attackova tvornica 21.10.2017. AKC  Attack, Zagreb
Pierottijeva 11, AKC Attack
21.Oct.2017
HrvatskaZagreb

Pozivamo vas da se prijavite na radionice jesenskog ciklusa Attackove tvornice u prostorima bivše tvornice Medika, Pierottijeva 11. Radionica audio inženjeringa održavati će se u razdoblju 06.-08.11 od 17.00 sati, dok će radionica izrade mozaika početi s realizacijom 21.10 s održavanjem svaku subotu od 15.00. Sve radionice su besplatne, a prijaviti se možete do 20.10 ispunjavanjem upitnika na slijedećem linku: https://goo.gl/ro9Ydr

RADIONICA AUDIO INŽENJERINGA
Program radionice sastoji se od upoznavanja s dijelom producentskih i studijskih tehnika uz obuku i upoznavanje polaznika/ca sa svim potrebnim zaduženjima ton majstora/ce.
Kroz praktičnu primjenu glazbenih instrumenata, audio komponenti i producentskih tehnika obrađujemo sva područja audio inženjeringa i primjene glazbene opreme kao i razglasnog sistema.
Trajanje radionice je 5 sati dnevno kroz tri dana.
Radi lakšeg savladavanja svladavanja pojedinih cjelina radionica je podijeljena na tri cjeline:
1. dan: upoznavanje sa opremom kluba, postavljanje glazbenih instrumenata na stage (binu) i ozvučavanje istih.
2. dan: rad na FOH mixeru ,audio mix (tonska proba)
3. dan: produkcija snimljenog materijala i opća upoznavanja sa softwareom za produkciju; završavanje mixa i rekapitulacija radionice
Polaznici/e će po završetku radionice imati priliku čuti ishod svog rada u zadnjih tri dana i odlučiti dali se žele nastaviti usavršavati u području audio inženjeringa.

Voditelj radionice: Igor Ivanković
Igor Ivanković, tehnički voditelj Autonomnog kulturnog centra – Attack! i voditelj radija Attack. Rođen 1983. u Zagrebu, trenutno je apsolvent Veleučilišta Velika Gorica, smjer održavanje računalnih sustava. Dodatno se obrazovao na pučkom otvorenom učilištu Algebra gdje je završio program usavršavanja. smjer računalni operater za grafičko oblikovanje. Od 2005. godine aktivno se bavi muzikom kroz muzički dvojac Jahstice Soundsystem, a kasnije i kroz glazbeni projekt Digitron Soundsystem. Nastavlja svoj razvoj kao basist u bendu Bamwise, u kojem svira i danas. Od početka korištenja prostora AKC u Pierottijevoj 11 radi kao glavni tehničar zvuka. Začetnik je ideje „community“ radija u AKC. Već godinama sudjeluje u organizaciji i realizaciji festivala u Hrvatskoj i u inozemstvu, kroz poslove tehničke organizacije i „stage menagmenta“. Neki od festivala u čijoj je organizaciji ili/i realizacij sudjelovao su: Terraneo u Šibeniku (2011., 2012., 2013.), Outlook festival (2011., 2012., 2013.) i Dimensions festival u Puli(2013.), Martinska fešta u Šibeniku (2013.), Illectricity u Zagrebu (2011., 2012.), a 2009. radi kao voditelj tehnike na Clubture forumu.Od početaka djelovanja Autonomnog kulturnog centra u Pierottijevoj 11 radi kao organizator određenih glazbenih programa unutar kluba Attack! (dubstep klub,bassout), kao voditelj radionica audio produkcije u programu Attackove tvornice te kao ton majstor u koncertnom prostoru Autonomnog kulturnog centra. Radio kao tehničar živog zvuka nekim renomiranim glazbenim skupinama kao što je grupa Jinx, ABOP. U zadnjih nekoliko mjeseci djeluje kao producent i ton majstor u Soundcage studiju.

RADIONICA IZRADE MOZAIKA

Mozaik je stara tradicionalna tehnika u kojoj se raznobojnim komadićima pečene terakote, kamena i stakla gradi slika. Radionica se sastoji od teoretskog i praktičnog djela. Polaznici/e će biti upoznati s poviješću mozaika. U praktičnom dijelu, polaznici/e će se upoznati s tradicionalnim tehnikama izrade mozaika koje će zatim proširiti suvremenim metodama i idejama. Tema radionice je Cyber Galaxy. Polaznici/e će izrađivati idejne skice od kojih će se izabrati najbolja likovna rješenja. Izabrani vizualni prijedlozi kombinirati će se u kolažni mozaik.

Voditeljica radionice: Barbara Balenović
Barbara Balenović, rođena u Zagrebu 1981. Nakon završene gimnazije upisuje Učiteljski fakultet na kojem otkriva ljubav prema svim vidovima kreativnosti, te se uključuje kao sudionik i voditelj u brojne radionice. Tijekom studija ostvaruje višegodišnju suradnju s Centrom mladih Ribnjak u Zagrebu na mjestu voditelja-asistenta u likovnim radionicama akademske slikarice Manuele Vladić-Maštruko (2008.-2012.) te s Educarenom na poziciji voditelja kreativnog centra za djecu (2006.-2008.). Voditeljica- asistentica je na radionicama za djecu i mlade u sklopu likovne kolonije na Danima umjetničke podrške dobrobiti životinja grada Malog Lošinja, u organizaciji o Centra za zdravo odrastanje »IDEM i ja« (2008.). Sudjeluje u osmišljavanju i provedbi likovnih radionica za najmlađe u sklopu internacionalnog uličnog festivala Cest is d´best (2011. i 2012.).
Od 2012. godine radi u Knjižnicama grada Zagreba, a u međuvremenu je diplomirala na odsjeku Informacijskih i komunikacijskih znanosti Filozofskog fakulteta, smjer Bibliotekarstvo. U sklopu rada u knjižnici organizira različite kreativne i edukativne radionice za djecu i odrasle. Svoj rad posvećuje likovnom i dramskom izričaju te poticanju kreativnosti kod djece i mladih. Osim toga organizira izložbe i predstavljanja neafirmiranih, ali i akademski obrazovanih likovnih umjetnika.
Osobno polazila likovne radionice i sudjelovala s vlastitim radovima na izložbama u organizaciji Studentskog centra i Autonomnog kulturnog Centra

Program Attackova tvornica financijski podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklada Kultura nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.