BOŽO VREĆO 14.12.2019. Sava Centar

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
BOŽO VREĆO 14.12.2019. Sava Centar
Sava Centar, Milentija Popovića, Belgrade, Serbia
14.Dec.2019
20:30BeogradSrbija
Kategorija
Koncertni program
Datum
14 decembar 2019 20:30
Venue
Velika dvorana
Telefon
220-60-60
Cena ulaznica: 1500, 1800, 2100 i 2500 dinara

Svestrani umetnik, vrhunski interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo održaće koncert 14. decembra u Sava Centru. Pred publiku prestižnog Sava Centra vraća se „umetnik anđeoskog glasa, koji leči dušu i otvara srce” (New York Times), o čemu svedoče jedinstvene i glasovno raskošne Božine interpretacije u pesmama kakve su „Lejlija“, „Pandora“, „Elma“, „Ko li noćas miluje ti kosu“ ili „Meni si bila vrijedna“.

Nakon što se preko 50 godina niko nije usuđivao da unese promene u postojeći sevdah, i zapiše novi po uzoru na stare, vekovne tekstove, Božo Vrećo se među muzičarima novije generacije istakao kao najinteresantniji i najpoznatiji interpretator i kantautor. Kao lirski tenor sa ogromnim vokalnim rasponom i sa neobičnim vizualnim identitetom, Božo Vrećo izaziva oluje entuzijazma i inspiracije kod svoje publike. Dokaz o tome su rasprodate koncertne hale, pozorišne dvorane, kao i sakralni objekti u kojima nastupa širom Evrope i sveta.

Po završetku fakulteta arheologije na fakultetu u Beogradu, u zvanju magistra, Božo Vrećo, rođen u Foči, odlučuje se za novi početak, u kom muzika preuzima u potpunosti njegov život, postaje misija i jedini cilј. Seli se u Sarajevo, centar sevdaha i u kratkom periodu osvaja srca svojim glasom.
Sa svojim prvim sarajevskim bendom Halka objavlјuje albume “Halka” (2013) i “O lјubavi” (2014). U solo karijeru kreće albumom “Moj sevdah” (2014), na kom se, pored interpretacija poznatih sevdalinki nalazi i njegova prva autorska kompozicija “Lejlija”. Pesma posvećena njegovoj volјenoj majci doživlјava neviđeni uspeh i postavlјa standard, odnosno sadrži Božin prepoznatlјiv pečat u pisanju i interpretaciji autorske sevdah muzike. Sledi album “Pandora” (2017), izdat u Briselu, a ubrzo i “Melek” (2018), objavlјen u saradnji sa Croatia Records.

Božo Vrećo 2016. godine objavlјuje literarni prvenac – autobiografski lirski roman “Mila”, koji je dobio naziv po Božinoj majci, napisan je u formi dnevnika, u kome kroz prozne i poetske zapise o odrastanju, porodici, sevdahu i umetnosti, dominiraju emocije. Božino a capella izvođenje  je iskustvo, koje sve, koji ga slušaju, ostavlјa bez daha.
Božo Vrećo je i muškarac i žena, a ta dualnost se može videti u svim segmentima njegovog stvaranja.

Prodaja ulaznica na blagajni Sava Centra, kao i preko mreže i prodajnih mesta www.tickets.rs.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.