Cirkuštance 2, 24.06.2018. Magacin

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Cirkuštance 2, 24.06.2018. Magacin
Kraljevića Marka 4-8, Beograd
24.Jun.2018
BeogradSrbija
Daje se na znanje! Cirkusfera će održati još jedno Cirkuštance! Pozivamo roditelje i našu najmlađu publiku (od 2 do 7 godina) da provedu nedeljno popodne uz edukativnu predstavu „Kućica brojeva“ i cirkuske radionice.

PREDSTAVA „KUĆICA BROJEVA“

Predstava „Kućica brojeva“ je edukativna predstava za decu od 2 do 7 godina, koja omogućava jednostavno učenje brojeva prve desetice kroz igru i pesmu. Negujući eklektičan pristup pozorištu ona kombinuje glumu, lutkarsko pozorište, animaciju objekata, žongliranje i pokret. Osnovna ideja „Kućice brojeva“ je da posebno vodi računa o potrebama i senzibilitetu najmlađe publike, koja pravi prve susrete sa pozorištem, i da sadržajem i formom ispuni očekivanja i zaokupi njihovu pažnju. Ova predstava nije zasnovana na narativu, već na učenju putem ritma. Ritam muzike, ritam pokreta, ritam žonglerskih obrazaca omogućava deci lakše i kreativno usvajanje prvih deset brojeva.
Kroz pesmu i igru nas vode dve prijateljice Petruška i Petra. A u „Kućici brojeva“ žive dva nesvakidašnja karaktera (lutke tipa mapet) Brojko i Azbuka. Brojko i Azbuka otkrivaju razne brojive igračke, kojima Petra i Petruška udahnjuju život. Tu su jedan zrikavi zmaj, dva čarobna krila, tri magična štapića za žongliranje, četiri loptice-planete, pet skakutavih zeka, šest prstenova za žongliranje, sedam zlatnih zvezdica, osam nogu pauka, devet sjajnih ribica i prvih deset bebinih zuba.

CIRKUSKE RADIONICE (4+)

Nakon predstave održaće se radionice za decu od 4 do 7 godina. Ovog puta ih očekuje hodanje po žici i kreativni cirkuski poligon. Hodanje po žici je cirkuska disciplina koja utiče na razvoj koncentracije i održavanje ravnoteže. Uz pomoć instruktora, deca će imati priliku da osete kako je to odvojiti se od tla i prošetati po tankoj liniji.
Kreativni poligon sastojaće se od različitih igrica, zadataka i prepreka koje zahtevaju timski rad i razvijaju koordinaciju i koncentraciju. Koristeći različite cirkuske i druge objekte, poligon će biti raspoređen po prostoru u vidu igrališta koje budi maštu i kreativnost.
Prijave za cirkuske radionice su obavezne, zbog ograničenog broja učesnika! U prijavi napisati ime i prezime i godine deteta.
Prijave na: cirkusfera@gmail.com

Početak programa: 17h
Adresa: Magacin u Kraljevića Marka 4

Ulaz je na donacije!

Program je podržan od Ministarstva kulture i informisanja RS


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.