Elsiane 07.11.2017. Tvornica kulture

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Elsiane  07.11.2017. Tvornica kulture
Šubićeva 2, Zagreb
07.Nov.2017
HrvatskaZagreb

Kanadski trip hop, downtempo, electro bend Elsiane (Kanada) održati će koncert 7. studenog u klubu Tvornica Kulture u Zagrebu na kome će promovirati svoj 3. studijski album „Death of the Artist“ u organizaciji koncertne agencije RockSvirke.com sa početkom u 21h.

Elsiane – The Motive

Ulaznice po cijeni od 30/50 kuna preko sustava Entrio.

Elsiane je kanadski bend koji čine Elsieanne Caplette i Stephane Sotto. Bend su osnovali 2000. godine u Montrealu. Sotto je talentiran, samouk i instinktivan bubnjar dok je pjevačica Caplette multi-instrumentalistica sa izvanrednim glasom i klasičnim muzičkim obrazovanjem koje je stekla u svom rodnom gradu Limi (Peru). Zajednički senzibilitet prema žanrovima kao što su jazz, rock, elektronika i world music, kao i ljubav prema bendovima Massive Attack i Portishead, doveo je do jedinstvene kreativnosti između Caplette i Sottoa.

Debitantski album ’Hybrid’ objavili su 2007. godine i odmah su počela pristizati priznjanja iz svih dijelova svijeta. Uslijedile su sjevernoameričke turneje sa bendovima Delerium i Beast, kao i nastupi na festivalima Montreal International Jazz Festival i Toronto International Film Festival. Suradnje sa Olivierom Dufourom (muzika za proslavu 400-godišnjice grada Quebeca), njemačkim elektro čarobnjacima Booka Shade, kao i sa čuvenom kompanijom Cirque du Soleil, zacementirale su status dua Elsiane kao jednog od najperspektivnijih bendova koji dolaze sa sjevernoameričkog kontinenta.

2012. godine Elsiane izdaju svoj drugi album ’Mechanics of Emotion’ na kojem su predstavili novi osjećaj za svjetlost i sjene unutar svojih dubokih i mističnih trip-hop melodija. Uslijedili su koncerti u Rusiji, Poljskoj, Gruziji, Turskoj, Češkoj, Italiji, Portugalu, Španjolskoj, Njemačkoj, Argentini i Meksiku.

Aktualni, treći studijski album ’Death of the Artist’ samostalno su izdali početkom 2017. godine i za svoje novo umjetničko djelo odmah dobili izuzetno pozitivne reakcije od svojih vjernih fanova kao i odlične recenzije raznih muzičkih kritičara.

„Da su Bjork i Billy Holiday imali dijete, potomak bi bio Elsiane“ – Craig Norris, CBC Radio 3

„Mistično i kozmično, ambijentalna muzika ovog dua iz Montreala uvlači nas u euforiju koja nas nosi daleko od banalnosti svakodnevnice. Predivno!“ – Clin D’Oeil

„Eksperimentalno remek-delo! Nemoguće je odrediti žanr ovog benda. Imaju potencijal da dopru do velikog broja fanova i ljubitelja različitih muzičkih pravaca.“ – Aso Tamaki, Sputnik Music

„Do nedavno sam cinično tvrdio da se u budućnosti neće pojaviti nijedan umjetnik koji će uspjeti parirati čuvenoj Bjork u smislu apsolutnog samopouzdanja prenošenja osobnih emocija jedinstvenim glasom. A onda su se pojavili Elsiane! Vokal Elsieanne Caplette je jednostavno izvanredan dok su inteligentne melodije violina, gitara i bas dionica ujedinjene oko neumoljivih ritmova za koje je zadužen bubnjar i perkusionist Stephane Sotto.” – The ManitobanCanadian trip hop, downtempo, electro band Elsiane (Canada) will hold a concert on November 7 at the Tvornica Culture club in Zagreb, where it will promote its third studio album „Death of the Artist“, organized by RockSvirke.com concert agency starting at 21h .

Elsiane – The Motive

Tickets for the price of 30/50 HRK through Entrio.

Elsiane is a Canadian band compiled by Elsieanne Caplette and Stephane Sotto. The band was founded in 2000 in Montreal. Sotto is a talented, self-taught and instinctive drummer while the singer Caplette is a multi-instrumentalist with extraordinary voice and classical music education she gained in her hometown of Lima, Peru. Joint by sensitivity to genres such as jazz, rock, electronics and world music, as well as the love of bands Massive Attack and Portishead, has led to a unique creativity between Caplette and Sotto.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.