Beogradska letnja scena – Pozorište na Tašmajdanu 25.06/ 20.07.2020

EVENT IS OVER
Beogradska letnja scena – Pozorište na Tašmajdanu 25.06/ 20.07.2020
Tasmajdan
25.Jun.2020 - 20.Jul.2020
00:00BeogradSrbija

Beogradska letnja scena – Pozorište na Tašmajdanu je nova manifestacija u Beogradu koja će biti održana od 25. juna do 20. jula 2020. godine.

Na multifunkcionalnoj otvorenoj sceni na Tašmajdanu gledaoci će moći da uživaju u pozorišnim predstavama pod otvorenim nebom.

Na stadionu Tašmajdan biće izvedene predstave za decu i odrasle, a učestvovaće pozorišne trupe čiji je osnivač Grad Beograd, kao i Narodno pozorište u Beogradu, Srpsko narodno pozorište, Narodno pozorište iz Prištine, „Sterija“ iz Vršca i nezavisne pozorišne trupe.

Grad Beograd planira da, ukoliko budu zadovoljni i umetnici i publika, ova manifestacija postane tradicionalna.

Sve na stadionu biće uređeno po preporukama o bezbednosti posetilaca i izvođača i ostalih uposlenih.

Pozorište na Tašmajdanu – besplatno za zdravstvene radnike

Ulaz na sve predstave biće besplatan za sve zdravstvene radnike, a za ostale građane ulaznice su u prodaji na blagajnama pozorišta. Takođe, ulaznice će se prodavati i dva sata pre početka svake predstave na blagajni stadiona Tašmajdan (ukoliko ne budu rasprodate ranije).

Mamma mia – 25. i 26. jun

Mjuzikl “Mamma Mia” u izvođenju Pozorišta na Terazijama otvoriće Beogradsku letnju scenu 25. juna u 21 čas na stadionu Tašmajdan, a ovu predstavu igraće i sutradan.

Trpele – 27. i 28. jun

FOTO: BEOGRADSKO DRAMSKO POZORIŠTE / PRIVATNA ARHIVA

Beogradsko dramsko pozorište izvešće (21) predstavu “Trpele” Milene Depolo i Bobana Skerlića, u Skerlićevoj režiji, umesto ranije najavljenog komada “Let iznad kukavičjeg gnezda”. “Trpele” su jedan od najnagrađivanijih projekata BDP-a, a u ansamblu su Danica Ristovski, Jadranka Selec, Milena Pavlović Čučilović, Ivana Nikolić, Nataša Marković, Slađana Vlajović i Milica Zarić.

Pošteni provalnik – 29. jun

FOTO: POZORIŠTE BOŠKO BUHA / PRIVATNA ARHIVA

Pozorište “Boško Buha” izvešće predstavu “Pošteni provalnik” u režiji Milana Karadžića 29. juna u 21 čas, a u okviru repertoara za decu 1. jula u 18 časova biće izvedena višestruko nagrađivana predstava “Pitam se, pitam, koliko sam bitan” Erlanda Lua u režiji Jane Maričić. U predstavi igraju: Stefan Bundalo, Miloš Vlalukin, Jelena Trkulja, Teodora Ristovski i Aleksandar Milković.

Art – 3. i 4. jul

FOTO: ATELJE 212 / PRIVATNA ARHIVA

Ansambl Ateljea 212 igraće 3. i 4. jula predstavu “Art” Jsmine Reze, u režiji Alise Stojanović, u kojoj igraju Svetozar Cvetković, Tihomir Stanić i Branislav Zeremski.

Lorencačo – 5. i 6. jul

FOTO: NENAD PETROVIĆ / RAS SRBIJA

Jugoslovensko dramsko pozorište će izvesti 5. i 6. jula predstavu “Lorencačo” Alfreda de Misea u režiji Borisa Liješevića. Ovaj komad zasnovan je na istorijskom događaju ubistva firentinskog vojvode Aleksandra di Medičija 1537. godine, a igraju: Milan Marić, Marko Janketić, Miodrag Dragičević, Branislav Lečić, Sloboda Mićalović, Milena Vasić, Petar Benčina i Joakim Tasić.

Ujka Vanja – 7. i 8. jul

“Ujka Vanja”, nova predstava u produkciji Hartefakt fonda i Narodnog pozorišta Sterija iz Vršca, prema tekstu Antona Pavloviča Čehova, u režiji Andreja Nosova, biće izvedena 7. i 8. jula. U predstavi igraju Nemanja Oliverić (Ujka Vanja), Branko Cvejić (Serebrjakov), Katarina Marković (Jelena Andrejevna), Mina Obradović (Sonja), Stefan Bundalo (Astrov), Monika Boldovina Bugle (Marina), Dojna Andrejević Petrović (Marija Vasiljevna) i Jovan Jelisavčić (Teljegin).

Bela kafa – 10. jul

FOTO: NARODNO POZORIŠTE / PRIVATNA ARHIVA

Drama Narodnog pozorišta će 10. jula igrati “Belu kafu” u režiji Milana Neškovića, a baletski i operski ansambl predstaviće se 9. jula projektom “Svetlost”. Biće to specijalan program za tu priliku u kojem svi zajedno ponovo osvetljavamo pozorište, najavila je direktorka Narodnog pozorišta Ivana Vujić.

Večera Budala – 11. i 12. jul

FOTO: SONJA ŽUGIĆ / PRIVATNA ARHIVA

Zvezdara teatar učestvuje na ovoj manifestaciji sa predstavom “Večera budala” po tekstu Fransisa Vebera u režiji Božidara Đurovića, koja će biti izvedena 11. i 12. jula. Glumačku ekipu čine Milan – Lane Gutović, Branislav Zeremski, Zoran Ćosić, Milan Tomić, Biljana Đurović, Nada Macanković i Bojan Žirović.

Besplatan ulaz za zdravstvene radnike


MORE EVENTS JUST FOR YOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.