Clan of Xymox 9.03. 2024.Zappa Baza

EVENT IS OVER
Clan of Xymox 9.03. 2024.Zappa Baza
Bulevar Vojvode Bojovica 30a
09.Mar.2024
20:00BeogradSrbija
🎵 Clan of Xymox
📅 9. marta 2024.
📍 Zappa Baza
🎫 Gigstix
Posle 40 godina postojanja u Beograd iz Holandije po drugi put stižu pioniri darkwavea, legendarni Clan of Xymox! Mesto održavanja ove iznimne svečanosti je Zappa Baza, a u pametne telefone ili planere za 2024. valja da se upiše 9.3.!
Ulaznice po early bird ceni od 2300 dinara su dostupne u ograničenom broju na linku u opisu događaja, nakon čega će regularna cena biti 2600 dinara.
Na vratima će ulaznice koštati 2900 dinara
Clan of Xymox, poznat i samo kao Xymox, nastao je 1983. u holandijskom gradu Nijmegenu, a godinu posle nastaje i EP od samo 500 primeraka Subsequent Pleasures at Xymox. Samo ime igra je reči zymotic (“koji uzrokuje fermentaciju”) i zapečatilo je sudbinu benda na neki način. Iako ih se smatra pionirima dark wavea, znali su povremeno koketirati i s drugim žanrovima, pogotovo u ranim 90-ima, kao što su acid house i grunge. U svojoj vrlo bogatoj karijeri dosad su izdali 17 studijskih albuma, kao i brojne EP-jeve, kompilacije i remikse, a najaktualniji album “Limbo” iz 2021. će ovom prilikom da promovišu u Zappa Bazi. Vrlo često su headlineri na festivalima alternativne glazbe, poput festivala M’era Luna (Njemačka), Triton (New York), Summer Darkness (Nizozemska), Whitby Gothic Weekend (Engleska), a tu je i najveći festival Wave-Gotik-Treffen u Leipzigu, gde bend trenutno i živi. Članovi benda su osnivač Ronny Moorings (vocal, gitara), Mojca Zugna (bas), Mario Usai (gitara), Sean Göbel (klavijature). Ljubitelji dark wavea, gothica i crnila 80-ih nipošto ne smeju da propuste koncert ovih legendi!
Asphalt Chant je darkwave bend iz Beograda, Srbija, osnovan 2007. godine.
Asphalt Chant nastupa na festivalima poput EXIT-a, Dev9t, Festivala srpskog podzemlja, Starwood-a…
Sarađivao je u nastupima uživo sa stranim bendovima kao što su She want’s revenge (US), The Faces of Sarah (GBR), Edges (US/ES), Warteraum (AU), Empty Story (HU), EKKO the Strange (US), Cold Remambrance (GR), a takođe i sa brojnim domaćim bendovima.
Bend se pojavljuje na nekoliko kompilacija: “I mi plačemo iza tamnih naočara”, “Vreme brutalnih dobronamernika”, “Dark:Scene vol. 7”, “Dark Scene from Balkan” (objavljeno u Nemačkoj), “Messages beyond dark dreams vol. 3” (objavljeno u Rusiji)…
Britanski novinar i pisac Mick Mercer, kojem se pripisuje da je osnivač žanra gothic rock, posvetio je pažnju bendu Asphalt Chant u svojoj knjizi ‘Music to Die For’, objavljenoj 2009. godine.

MORE EVENTS JUST FOR YOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.