Koncert Alice in WonderBand 10.02.2023. Silosi Beograd

EVENT IS OVER
Koncert Alice in WonderBand 10.02.2023. Silosi Beograd
Luka Beograd
10.Feb.2023
21:00BeogradSrbija
Ovo su drugačiji zvuci Balkana! Alice in WonderBand slavi neobičnu i uverljivu žanrovsku mešavinu na svom debi albumu “RikaTaka, New Balkan Rhythm” objavljenom 4. novembra za uglednu nemačku kuću “CPL-Music”.
Pridružite nam se na koncertu Silosima u Beogradu i proslavite sa nama 25 godina – našu srebrnu svadbu! Ana i Marko su zajedno od 10. februara 1997. godine, u životu, kao i na sceni.
Nakon koncerta će muzički novinari govoriti o našem radu, a nakon toga sledi druženje. Imaćete priliku da kupite CD izdanje. Ulaz je donacija.
Vodeći publiku na putovanje Balkanom, ne bojimo se novih zvukova. S muzičkom tradicijom Balkana spajaju se akustični zvuci tela kao instrumenta, pri čemu narodne pesme iz Srbije, Hrvatske, Bosne, Severne Makedonije, Bugarske, Moldavije, Grčke, Turske, Kosova, pa čak i Mađarske, bude radoznalost za bogatu muzičku tradiciju regije.
Doživite kulturnu baštinu ovog podneblja na neposredan, uzbudljiv i nesvakidašnji način!
Iz medija…
“RikaTaka, New Balkan Rhythm” je na sedmom mestu liste World Music Charts Europe za decembar 2022. godine.
“Zajedništvo umesto večitih sukoba, te ljubav, kao tema pesama, moguće su i poruke Alice in WonderBand-a sa albuma „RikaTaka“, jednog neobičnog i drugačijeg world music albuma sa ovih prostora.”
Nikola Glavinić, MICS
“Ovde bih istakao Aninu vokalnu energiju… što po sam duo predstavlja dodatni dobitak.”
Branimir Lokner
„Slušate li njihove pjesme morate reći da su sjajni, da se njihovi ritmovi nezaustavljivo zavlače pod kožu, u kosti, penju vam se uz leđa, a tek onda se fokusiraju na uši. Ovo što Alice in WonderBand radi je naprosto umjetnost. I to umjetnost koja se opire cijelim svojim bićem žanrovskom ograničavanju.“
Amir Misirlić
“Neumitnom žestinom, duo Alice in WonderBand iz Srbije predstavlja zanimljivu mešavinu stilova. Opseg zvučnih slika je izuzetno zanimljiv i nudi mnogo prostora za otkrivanje isprepletenih tonova i zvukova.”
Michael Brinkšulte
Dizajn promotivnog materijala je ostvaren uz podršku MOST Music projekta. MOST Music je složena evropska strategija za balkansku world muziku, koju podržavaju Kreativna Evropa, program evropske komisije za podršku kultura i audiovizuelni sektor – www.mostmusic.eu
ENG
Balkan sounds with a difference! The Alice in WonderBand from Serbia celebrates an unusual and convincing genre mix on their debut album RikaTaka, New Balkan Rhythm. The duo is not afraid of new sounds! Acoustic and unusual sounds combine with the music tradition of the Balkans. Folk songs from Serbia, Croatia, Bosnia, Northern Macedonia, Bulgaria, Moldavia, Greece, Turkey, Kosovo and even Hungary make you curious about the rich musical tradition of the region. They are currently in the MOST Balkan Music Export program.
“RikaTaka, New Balkan Rhythm” is No 7 at World Music Charts Europe in December of 2022.

MORE EVENTS JUST FOR YOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.