LORDS OF SOUND 30.01.2023. Mts dvorana

EVENT IS OVER
LORDS OF SOUND 30.01.2023. Mts dvorana
Trg Nikole Pasica
30.Jan.2023
20:00BeogradSrbija

Muzika omiljenih filmskih hitova  na velikom koncertu 30. januara u Beogradu

 

Lords of the Sound – Muzika Hansa Cimera

 

 

Internacionalni koncertni spektakl, “Lords of the Sound” stiže po prvi put u Srbiju krajem januara kada će izvesti svima omiljene filmske numere na koncertu pod nazivom “Muzika Hansa Cimera”. Koncert će biti održan  30. januara u Beogradu u MTS Dvorani.

Publiku očekuju nezaboravni hitovi iz filmova: ”Gladijator”, ”Nemoguća misija”, ”Početak”, ”Pirati sa Kariba”, ”Dina”, ”Spajdermen 2”, ”Dark Knight”, ”Interstellar”, ”Gravitacija”, ”Šherlok Holms”, ”Anđeli i demoni”, ”DaVincijev kod”, ”Perl Harbor”, ”Spirit”, ”Wonder Woman”, ”Madagaskar”.

Ulaznice za beogradski koncert mogu se nabaviti na blagajni MTS Dvorane, onlajn na sajtu tickets.rs i na Ticket Vision prodajnim mestima.

Zapanjujući uspeh koncerata orkestra “Lords of the Sound” u kombinaciji sa najboljim kompozicijama Hansa Cimera nudi publici  nezaboravno iskustvo, atmosferu prave bajke ispunjene lepotom simfonijskog zvuka omiljnih kompozicija, energiju rok benda, živopisne vizuelne efekte, moćne vokalne deonice solista i hora, pozitivnu energiju i snagu celog orkestra.  Solisti su: Margarita Meleško i Jaroslav Radionenko. Dirigent je Šahrok Fatah Aiminzade.

 

Hans Cimer je nemački filmski kompozitor, koji je svoju popularnost stekao nakon kultnog filma ”Kišni čovek”. ”Pišući muziku za “Kišnog čoveka”, stalno sam razmišljao: Ne ulazi u prvi plan. Rejmond, glavni lik, zapravo ne razume gde se nalazi. On svet vidi drugačije od nas…Zašto ne stvoriti ”svetsku muziku” za svet koji postoji samo u njegovoj glavi? –  priseća se Hans.

Ovo je delo bilo pravi proboj u njegovoj karijeri. Cimer je dobio nominaciju za nagradu Oskar. Najbolji holivudski reditelji stali su u red da rade sa njim, a Hans se posvetio radu u potpunosti, često smišljajući muziku za dva do tri filma istovremeno. Njegova je muzika toliko dirnula studio Dizni, da su od Cimera naručili kompoziciju za animirani film ”Kralj lavova”. Tematska pesma ovog crtanog filma donela je kompozitoru tri najprestižnije nagrade: Oskar, Zlatni globus i Gremi. U nastavku karijere Cimer je nastavio da osvaja brojne nagrade, postavši najbolji od najboljih u Holivudu. Retka je  ceremonija dodele nagrada bez nominacije Cimera.

 

Više informacija o “Lords of the Sound” na sledećim linkovima:

Tour


https://www.facebook.com/lordsofthesound
https://www.instagram.com/lordsofthesound/

VREME PROJEKCIJA

ponedeljak, 30. januar

20:00


MORE EVENTS JUST FOR YOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.