Millena Lazarevic Popovic 25.10.2023. MTS dvorana

EVENT IS OVER
Millena Lazarevic Popovic 25.10.2023. MTS dvorana
Trg Nikole Pasica
25.Oct.2023
20:00BeogradSrbija

“RAPSODIJA BALKANSKE DUŠE”

Specijalni gosti koncerta biće:

Grupa Legende

Trubački orkestar Danijele Veselinović

Vokalni ansambl Beli Anđeo pod dirigentskom palicom Katarine Božić 

 

Vokalna solistkinja Milena Lazarević Popović, poznata po interpretaciji narodnih, zabavnih i internacionalnih evergrin pesama, održaće 25. Oktobra od 20 časova veliki solistički koncert uz Veliki narodni orkestar RTS-a pod upravom maestra Vlade Panovića.
Koncertni projekat “Rapsodija balkanske duše” idejno je projektovan na osnovu bogatog muzičkog iskustva ove umetnice sa ciljem da prvenstveno očuva nematerijalnu kulturnu baštinu Srbije od zaborava.
Publika će imati priliku da uživa u bogatom muzičko scenskom programu koji će obuhvatiti najlepše bezvremenske pesme Srbije, Balkana i šire.

 

Milena Lazarević Popović, srpska je vokalna solistkinja Radio Televizije Srbije i Radio Beograda. Dobitnica je značajnih priznanja i nagrada u domenu očuvanja nacionalnog muzičkog stvaralaštva Srbije.

Rođena je u Kragujevcu. Njen put ka muzici se odvijao tako da je sa nepunih dvadeset godina u prostorijama Radio Beograda polagala audiciju za radio pevača pred stručnim žirijem čiji je predsednik bila istaknuta interpretatorka Merima Njegomir. Istog trenutka postala je član pevačkog studija koji je Merima Njegomir vodila u okviru muzičke produkcije Radio Televizije Srbije. Usledili su brojni solistički nastupi na koncertima Radio Beograda, ali i u emisijama realizovanim od strane Radio Televizije Srbije. Bila je prateci vokal i gost na koncertima gospodje Merime Njegomir od 2012.do 2022.godine.

Uspešno je sarađivala, nastupala i snimala prvenstveno sa Narodnim orkestrom RTS-a pod upravom maestra Vlade Panovića, zatim sa Narodnim ansamblom pod upravom Siniše Vićentijevića, kao i Big bendom Radio Televizije Srbije.

U umetničkoj karijeri, izdvaja se i saradnja sa vojnim orkestrom „Stanislav Binički” Ministarstva odbrane Republike Srbije pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića, Velikim tamburaskim orkestrom Radio-televizije Vojvodine pod upravom Dubravka Isakova, Narodnim orkestrom Radio Televizije Vojvodine pod upravom Bojana Milinkovica, i maestralnim “Aleksandar Dujin” bendom.

Predstavljala je zabavnu i narodnu pesmu Srbije u mnogim prestižnim koncertnim dvoranama, ali i centrima za nauku i kulturu: U Kolarčevoj zadužbini, Operi i Teatru Madlenianum, beogradskom Centru Sava, kao i na brojnim pozorišnim scenama i scenama ostalih centara za kulturu u gradovima širom Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne gore, Rumunije, Mađarske. Mnogo puta je dala svoj doprinos u okviru očuvanja nematerijalne kulturne baštine Srbije nastupima u velikim serijalima Radio Televizije Srbije: „Darovnica”, „Sviraj ono naše”, „Ide mile”, „60 najlepših narodnih pesama”, „Pesma i Bingo”, „Žikina Šarenica”, kao i putujućim karavanima Radio Televizije Srbije.


MORE EVENTS JUST FOR YOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.