O5 CIRKUS – savremeni cirkus na delu 17 – 25.05.2024.

EVENT IS OVER
O5 CIRKUS – savremeni cirkus na delu 17 – 25.05.2024.
Beograd
17.May.2024 - 25.May.2024
10:30BeogradSrbija
O5 CIRKUS – savremeni cirkus na delu
17 – 25. maj
Opet neki cirkus, ali ovoga puta pravi, savremeni cirkus na više mesta u gradu.
U jeku predizbornih aktivnosti biće kažu „pravi cirkus“!
ZATO, u odbranu profesije, u odbranu imena CIRKUS koja već više od 250 godina simbolizuje virtuoznost, posvećenost, umetnost, pa i stil života, želimo da odbranimo pravo značenje ove reči, da se otrgnemo od klišea koji nam se svakodnevno nameće.
ZATO kada kažemo cirkus, mislimo na cirkus koji obogaćuje grad, koji nas nasmeje i izazove, cirkus pun rizika a opet i na cirkus kao na sigurno mesto umetnosti i kulture. To je za nas jedini pravi, savremeni cirkus.
Ako i vama tokom godine nedostaje pravog savremenog cirkusa, pozivamo vas, da tokom devet dana zajedno sa nama otkrivate lepotu savremenog cirkusa kroz predstave eminentnih umetnika, kao i kroz govorni, edukativni i drugi prateći program.
Umetnici iz Francuske, Brazila, Slovenije i Srbije, kroz nekoliko različitih međunarodnih projekata predstaviće publici i polaznicima radionica svoj doživljaj cirkusa u polju savremene umetnosti.
Posebnu pažnju i ponos poklanjamo kreativnoj kolaboraciji beogradskih i novosadskih udruženja Cirkusfera, Ludifico i Kreativni pogon kroz aktivnosti u okviru festivala Cirkus danas u Novom sadu, kao i O5 CIRKUS u Beogradu, uz oslonac o projekat CIRKUS=UMETNOST.
Program se održava u Bitef teatru, Malom pozorištu Duško Radović i na platou Muzeja 25. maj, i u saradnji sa novosadskim organizacijama Ludifico i Kreativni pogon u Novom Sadu.
Program predstava:
17. maj u 10.30 ‚‚LO ptice” Malo pozorište Duško Radović
18. Maj u 20.00 ,,Submerged voice” / ,,Potopljeni glas’’ SKCNS Fabrika, Novi Sad
*Predstava se izvodi u okviru festivala Cirkus danas
20. maj u 20. 00 ,,40-60’’ Bitef teatar
22. maj u 21. 00 ‚‚FORA’’ / ,,SPOLJA’’ Bitef teatar
*Radionica se izvodi u okviru circusnext platforme, koja je sufinansirana od strane Evropske Unije, i podržana je od strane Ministarstva kulture Republike Srbije, i uz pomoć regionalnog programa za izvođačke umetnosti Teatroskop, koji se realizuje uz podršku Francuske ambasade i Francuskog instituta u Srbiji.
23. maj u 18.30 ,,Croûte’’ / ‚‚Kora” Plato ispred muzeja 25. maj
*Predstava se izvodi u sklopu projekta Cirkus=umetnost, osmišljenim u saradnji sa regionalnim programom za izvođačke umetnosti Teatroskop, a realizuje se uz podršku Francuske ambasade i Francuskog instituta u Srbiji.
25. maj u 19.00 ,‚Otisci” Bitef teatar.
*Predstava se izvodi u okviru circusnext platforme, koja je sufinansirana od strane Evropske Unije, i podržana je od strane Ministarstva kulture Republike Srbije.

MORE EVENTS JUST FOR YOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.