ROCK OPERA 05.10.2023. MTS Dvorana

EVENT IS OVER
ROCK OPERA 05.10.2023. MTS Dvorana

05.Oct.2023
20:00BeogradSrbija

Muzički spektakl , koncert “ROK OPERA  –SPECIJAL “ organizovan je u zajedničkoj saradnji Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere iz Novog Sada. Na programu koncerta zastupljeno je  25. muzičkih hitova rok grupa čija su imena uvrštena u enciklopedije svetske i domaće muzičke scene 20. veka. Koncertom se odražava duh autora i jedne slavne epohe rok muzike  , u kojoj  su poznata imena ušla u rokenrol kuću slavnih, i vremena kada su nastali neprevaziđeni hitovi i himnični refreni koji su se prenosili od 70-ih godina na ovamo. Sama pomisao da 50 izvođača izvodi muziku Led Cepelina, Dip Parpla, Kvina,Bitlsa, Pink Flojda,Van Halena, Dorsa, Europe,Tine Tarner i drugih svetskih grupa ostavlja utisak da se radi o još neviđenom muzičkom spektaklu na našim prostorima.   

Neobičan spoj klasične rok muzike i gvozdene opere doveo je do toga da muzički spektakl “ROCK OPERA“ već nekoliko godina spaja ne samo muzičke žanrove već i različitu publiku. koncept Rok opere je podjednako pristupačan za sve generacije, posebno za one koji žele da se otrgnu od nametnutih merila. 

U spoju muzičkih žanrova roka, džeza i opere, a u interpretaciji Novosadskog Big Benda i Hora i Orkestra Opere  široj publici predstavljA se  još jedan ekskluzivni koncertni program. Dirigent i autor muzičkih aranžmana je Fedor Vrtačnik  , , a kao vokalni solisti nastupaju Jana Šušteršič, Nevena Reljin, Zoran Šandorov, Mattia Zanatta, Nikola Mijić I  članovi Hora i orkestra

Opere SNP  iz Novog Sada . 

koncert “ROK OPERA  –SPECIJAL “ je specijalno pripremljen koncertni show u povodu 5. godina umetničkog rada novosadske Rock opere i biće predstavljen na Evropskoj turneji planiranoj za 2023. godinu.


MORE EVENTS JUST FOR YOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.