Stereo MC's 30.12.2023. Luka Beograd

Stereo MC's 30.12.2023. Luka Beograd
Trg Nikole Pasica
30.Dec.2023
20:00BeogradSrbija
Pet godina nakon njihovog poslednjeg koncerta u Beogradu, britanska elektro hip hop atrakcija Stereo MC’s nastupiće u subotu 30. decembra u Luci Beograd. Tom prilikom, izvešće niz najvećih hitova iz svoje četvorodecenijske karijere.
Ograničen kontingent promo ulaznica za beogradski koncert Stereo MC’s, u produkciji Strangefeara, u prodaji je po promo ceni od 1990 dinara, putem onlajn platforme Cooltix.rs, a od 5. oktobra i na svim Gigstix i Tickets blagajnama.
Stereo MC’s su nastali sredinom osamdesetih, prožeti elektronskim zvucima i hip hopom. Pored prvog vinil izdanja, počekat karijere ovog legendarnog benda obeležilo je i osnivanje nezavisne diskografske kuće G Street Records, u okviru koje su sarađivali sa mnogim britanskim i američkim hip hop izvođačima, među kojima su i Jungle Brothers.
Robert Birch i Nick Hallam privukli su pažnju kritike i publike svojim debitantskim albumom “33-45-78” iz 1989. godine, objavljenim za čuvenu izdavačku kuću Island/4th and Broadway. Brzo su osvojili svet svojim inovativnim zvukom, što je vodilo ka brojnim turnejama i festivalskim nastupima. Naredne godine, predstavili su “Supernatural”, a vrhunac popularnosti postigao je treći album “Connected” iz 1992. godine. Ovaj album je postao svetski hit, prodat u velikom broju primeraka i doneo bendu međunarodnu slavu. Dosegao je drugo mesto na UK top listi najboljih albuma i osvojio BRIT nagrade za najbolju grupu i najbolji album. Hitovi sa tog izdanja, uključujući “Connected”, “Step It Up”, “Creation” i “Ground Level”, osvajali su radijske talase i vrhove brojnih muzičkih top lista.

MORE EVENTS JUST FOR YOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.