ZIMSKI SAN – plesna radionica//Beograd//Enesa Mahić 10.12.2022.

EVENT IS OVER
ZIMSKI SAN – plesna radionica//Beograd//Enesa Mahić 10.12.2022.
Mitropolita Petra 8
10.Dec.2022
11:00BeogradSrbija
ZIMSKI SAN, plesna radionica//Beograd//Enesa Mahić
«Računa se ono što osoba čini. Ne ono što je nameravala da učini.” P. Picasso
Zimski san je radionica koja nas poziva da iskoračimo iz gorko-slatke uloge žrtve u ulogu osobe koja stvara svoj život.
„Lako je tebi jer znaš strane jezike. Lako je njemu, on ima novac. Lako je njima, oni imaju divnu vezu.“ Sve što želimo ima svoju cenu: iza prividne lakoće najčešće stoji trud i usmerena pažnja. Uspeh često znači da se nismo bojali da budemo nespretni dok učimo novu veštinu, da smo naučili da svladamo svoj strah i sram i da naplatimo svoje talente, da omekšamo svoj ego i izaberemo ljubav prema partneru, da stavimo zdravlje i snagu svog tela na prvo mesto…
Što vam je važno? Na šta ste spremni da se obavežete sebi?
Na Zimskom snu polako okrećemo leđa delu nas koji govori „Ne može se“, a otvaramo se delu nas koji pita: „Kako bi se to moglo?“
Ako kažem da je Zimski san radionica postavljanja namere za godinu koja je pred nama i osvešćivanje prepreka koje postoje na putu do cilja, ne dajem vam potpunu sliku (iako je svaka reč istinita). Ako kažem da je reč o plesnoj radionici s izradom plakata namere/vizije, opet govorim istinu, ali je iz tih reči nije moguće namirisati čaroliju koja se stvara na toj radionici.
Kroz ples zaobilazimo barijeru uma koji već «sve zna» i zaranjamo kroz svoje otpore, kriva uverenja i osećaj manje vrednosti koji nam ne da da uzmemo od života ono što nam treba.
Kroz introspektivne vežbe telesne psihoterapije prepoznajemo naučene obrasce – kako one koji nam smetaju, tako i one koji nam daju snagu i veru u sebe.
Stvaranje slike/kolaža je prilika da svoje želje vizualno predočimo kako bi nam bile podsetnik kroz narednih 12 meseci.
Ovo nije najbolja radionica za prvi kontakt s plesom pa je preporuka da učesnici već imaju plesnog iskustva i da se osećaju ugodno s idejom neverbalnog izražavanja kroz telo.
Voditeljka: Enesa Mahić, telesno orijentisana psihoterapeutkinja, prva članica Evropskog udruženja telesnih psihoterapeuta u Hrvatskoj i učiteljica plesne metode 5Ritmova, koja već godinama ne podučava tu metodu 🙂.
U gotovo dvadeset godina rada moj profesionalni fokus je povezanost ljudskog tela, osećaja, uma i duha te različiti načini kako naši obrambeni mehanizmi mogu biti transformisani kako bi naša esencija mogla biti izražena.
Vreme: 10 – 11 decembar 2022. godine
Mesto: Centar za kulturu Vlada Divljan, Mitropolita Petra 8, Beograd
Cena: 13000 RSD (110 Eur)
Prijava je važeća uz uplatu nepovratnog depozita od 5000 RSD koji je uračunat u cenu. Mesta su otvorena do popune grupe.
Prijave sve detaljne informacije:
plestrazivanje@gmail.com (Marija Rudić)

MORE EVENTS JUST FOR YOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.