FESTIVAL NAUKE 29.11 – 02.12.2018 Sajam

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
FESTIVAL NAUKE 29.11 – 02.12.2018 Sajam
Sajam, Beograd
29.Nov.2018 - 02.Dec.2018
BeogradSrbija

12.Festival nauke

29.novembar-02.decembar

Dobrodošli u zemlju budućnosti!

12. Festival nauke održaće se od 29. novembra do 2. decembra na Beogradskom sajmu, vodeći posetioce uz niz postavki, eksperimenata, šou programa, radionica i najnovijih naučnih trendova koje će u Beograd ove jeseni doneti naučnici iz celog sveta.

Najveći naučni festival u Jugoistočnoj Evropi pod sloganom „Zemlja budućnosti“ ove godine ima cilj da preispita budućnost naše planete, ali i ponudi naučna, ekološka i održiva rešenja za generacije pred nama.

Ovogodišnji Festival nauke održaće se u halama 3, 3A i 5 Beogradaskog sajma. Tako će se Zemlja budućnosti prostirati na 6.500 kvadrata i okupiće više od 60 naučnih i obrazovnih institucija iz Srbije. To znači da će svakog posetioca koji se spremi na putovanje u Zemlju budućnosti dočekati više od 600 naučnika i naučnih demonstratora spremnih da svojim znanjem i umećem naprave što lepše, zelenije i bezbednije mesto za život.

Posetioci će imati priliku da vide najnovije tehnologije, saznaće kakvim ćemo brodovima ploviti u budućnosti, naučiće nešto više o energiji i otkriti kako uz malo truda mogu da sačuvaju vitalne elemente prirode kao što su voda, biljni i životinjski svet. Kretaćemo se koracima šumskih životinja, provoditi vreme u divljini, posetićemo svemirske stanice i stići čak do međuzvezdanih prostora. Radićemo sa posetiocima na njihovim veštinama, bilo da su u pitanju izazovi u veslanju ili psihološka poigravanja, ispitaćemo zagonetne vulkane unutar nas samih i otkriti kako je moguće spasiti život u nekoliko poteza. Sve posetioce očekuje i bogat međunarodni program, u okviru koga stižu gosti iz SAD, Španije, Poljske, Češke, Francuske, Austrije i Estonije.

Na prošlogodišnjem Festivalu nauke više od 30.000 hiljada zadovoljnih posetilaca upoznalo se jedan na jedan sa brojnim naučnim izazovima i svetom nauke, čime je festival potvrdio svoju poziciju najvećeg događaja koji se bavi promocijom nauke i obrazovanja u jugoistočnoj Evropi.

Radno vreme trajanja festivala:od 10 do 19 časova

Više na : http://festivalnauke.org/

CENE KARATA – INFO

Festivalske karte, po ceni od 500 dinara, mogu se kupiti na Eventim prodajnim mestima u celoj Srbiji, a tokom trajanja manifestacije, pored pomenutih prodajnih mesta, karte će moći da se kupe i na samoj lokaciji – Beogradskom sajmu.

Festivalska karta važi za jedan festivalski dan u halama 3, 3A, kao i za halu 5, u kojoj je smeštena eksplozivna Naučno-fantastična bina.

Deca do 5 godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ne plaćaju ulaz. Prva tri dana Festivala nauke, četvrtak, petak i subota namenjeni su prvenstveno za školske posete, dok je nedelja porodični dan.

Sorry, this entry is only available in Srpski.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.