HAJDE FESTIVAL 12 – 14.07.2019. Izletiste Popovica

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
HAJDE FESTIVAL 12 – 14.07.2019. Izletiste Popovica
Fruška Gora
12.Jul.2019 - 14.Jul.2019
00:00Novi SadSrbija

HAJDE! je spona između mladih umetnika koji žive, rade ili studiraju u Švajcarskoj sa umetnicima koji svoju umetničku karijeru grade u Srbiji. Švajcarska je zemlja bogate i raznolike umetničke prošlosti i savremene umetničke scene. Mladi umetnici iz celog sveta borave u Švajcarskoj radi studiranja, stručnog usavršavanja i različitih oblika svojih profesionalnih usmerenja. Istovremeno, u Srbiji, posebno u Novom Sadu, pojavljuju se novi oblici scenske umetnosti i stvara se inovativna generacija savremenog teatra.

Upravo zbog toga, važan cilj naseg Festivala jeste da spojimo ova dva raznolika sveta i omogućimo im da njihova dela predstave međunarodnoj javnosti,najpre na Fruškoj gori, a potom širom Evrope i sveta.

HAJDE! ima dvostruku ulogu: S jedne strane festival nudi raznovrstan program međunarodnih predstava i edukativnih radionica usmerenih za razvoj publike.

S druge, festival pruža mogućnost upoznavanja, obostranog stručnog usavršavanja, povezivanja i razvijanja prijateljskih i profesionalnih odnosa.

HAJDE! se održava u prelepom okruženju Nacionalnog parka Fruška gora, područja sa prirodnim ekosistemima visoke vrednosti. Organizator Festivala – Panonika (u proteklim godinama sa fokusom na zaštiti i unapređenju životne sredine) insitira na održivom okviru Festivala promovišući pored glavnih ciljeva Festivala i očuvanje prirode i njenih vrednosti.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.