Hugo Race & Michelangelo Russo 13.11.2017. Kc Grad

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Hugo Race & Michelangelo Russo 13.11.2017. Kc Grad
Braće Krsmanović 4, Beograd
13.Nov.2017
BeogradSrbija

Hugo Race više od trideset godina piše pesme, svira, producira, obilazi zemaljsku kuglu izvodeći svoje i tuđe numere, muzicirajući sa sijaset poznatih i nepoznatih faca iz branše.

1984. sa 20 godina bio je član Nick Cave & The Bad Seed i kao gitarista učestvovao na legendarnom prvom albumu „From Her To Eternity“, a potom i na „Kicking Against The Pricks“ u par pesama.
1985. objavljuje EP sa bendom The Wreckery, a 1987. i 1988. po album. 1988. izlazi igrani film „Ghosts… of the Civil Dead“ gde je Hugo koscenarista, a Nick Cave i Dave Mason iz The Reels imaju svoju prvu glavnu rolu.

1988. formira True Spirit sa kojima ima sedamnaest albuma, a u međuvremenu je objavljivao i solo + ploče u saradnji sa drugim muzičarima kao što su: DirtMusic (Chris Eckman iz The Walkabouts i Chris Brokaw iz Codeine), Sepiatone (Marta Collica), Hugo Race and Fatalists (Sacri Cuori)…

Poslednji projekat neumornog Australijanca je album iz ove godine „John Lee Hooker’s World Today“ sa Michelangelom Russoom, a za renomiranog americana izdavača Glitterhouse Records. Radi se o jednoj, po mišljenju kritike vrlo uspešnoj, verziji bluza koji bi John Lee Hooker svirao danas u 21. veku.
Iako mu štampa po inerciji učitava pripadnost post-punk žanru, senka JL Hookera prati čitav Raceov opus. Ove „rekonstruisane“ obrade bluz božanstva uz podosta elektronike, dašak avangarde i ambijentalne muzike, zvuče kao da Suicide iz doba prvog albuma sviraju delta bluz. Na trenutke zastrašujuće, uz dosta sugestivnog vokala, gitarskog feebacka i kontrolisane narastajuće buke. Race i Russo snimili su album za praktično jedan dan u Berlinu, a snimatelj je bio Boris Wisdorf (Einsturzende Neubauten). U pažljivo odabranih osam numera duo se zavlači pod kožu Hookerovih pesama, duboko u samu srž bluzerovog zvuka uz vanredan krajnji rezultat tj. JLH bluz sedamdeset godina kasnije.

Posle ploče sledi turneja, a tokom evropske Hugo Race & Michelangelo Russo nastupiće i u Beogradu, u ponedeljak, 13. novembra u KC Gradu (Galerija na spratu) od 21:30.

Karte su u pretprodaji po ceni od 700 din u pabu Brod. Na dan koncerta 1000 din.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hugo_Race
http://www.hugoracemusic.com/
http://www.allmusic.com/artist/hugo-race-mn0000336922/biography
https://badmusicforbadpeople.com/hugo-race-u-beogradu/

Intervju:
http://www.beat.com.au/music/michelangelo-russo-vs-hugo-raceHugo Race & Michelangelo Russo 13.11.2017. Kc Grad

Hugo Race has more than thirty years of writing, playing, producing, traveling the world performing his own and others songs, playing with a all of famous and unknown faces from the branch.

https://en.wikipedia.org/wiki/Hugo_Race
http://www.hugoracemusic.com/
http://www.allmusic.com/artist/hugo-race-mn0000336922/biography
https://badmusicforbadpeople.com/hugo-race-u-beogradu/

The tickets are in pre-sale at a price of 700 din in the pub Brod. On the day of the concert 1000 din.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.