Izložba Ognjište | 14 – 24.10.2019. Dorćol Platz

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Izložba Ognjište | 14 – 24.10.2019. Dorćol Platz
Dobračina 59b, Belgrade, Serbia
14.Oct.2019 - 25.Oct.2019
10:00BeogradSrbija
Dođite da zajedno obeležimo otvaranje prve samostalne izložbe autorke Milice Apostolović, u okviru koje će biti izložena i njena zbirka radova Kubem Studio.

Serija grafika Ognjište pre svega ispituje intuitivna, unutrašnja strujanja pojedinca tokom neposrednog istraživanja bliskog okruženja. Ognjište kao centralno mesto životnog prostora simbolizuje intimnu potragu za osećajem pripadnosti i topline, te sam naziv izložbe ističe čovekovu ambivalentu tenziju u procesu spoznaje sopstvenog identita. Bajkovito poigravanje kompozicijom, formama i prirodnim elementima nas podseća kolika je moć prirode da nam taj osećaj pruži. Njena uloga se neosporno nadovezuje na slobodu i širinu, ali i hladnoću i težinu koju sa sobom nosi.
Dok kolorit jasno razdvaja aktere od spoljašnjih gradivnih elemenata koji ih okružuju, korišćenje vatre/gareži u procesu stvaranja umetničkog dela je tu da ove granice ublaži i preispita. Magloviti potezi prikrivaju skučenost i redefinišu inicijalnu reakciju posmatrača, dok bajkoviti odsjaji podsećaju na važnost individualne potrage sopstvenog ognjišta. A priroda je mesto u koje možemo zaviriti tokom tog procesa.

Milica Apostolović (1988) je završila osnovne i master studije na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu. U profesionalnom angažmanu beleži učešće na domaćim i stranim projektima u oblasti arhitekture, dizajna tekstila i ilustracije. Svoj iskustveni dodir sa novim saznanjima istražuje u polju digitalne grafike. Osnivač je brenda Kubem Studio u okviru koga promoviše transformativnu moć ilustracije u svakodnevici. Ilustrovala za više internacionalnih brendova.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.