Kanabis marš Srbija 29.09.2018 Trg Nikole Pašića

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Kanabis marš Srbija 29.09.2018 Trg Nikole Pašića
Trg Nikole Pašića 1, Beograd
29.Sep.2018
BeogradSrbija

Poštovani sugradjani,

Pozivamo vas da svojim prisustvom i aktivnostima uveličate četvrti po redu Kanabis marš, koji se u Srbiji tradicionalno organizuje u septembru mesecu. Sa početkom u simboličnih 4 sata i 20 minuta popodne, 29.09. okupićemo se na Trgu Nikole Pašića i zajedno krenuti u mirnu šetnju. Nakon šetnje predviđen je jednočasovni program u kom će predstavnici UG IRKA i SKK Beograd, Domaćica tima i brojni drugi pojedinci održati govor o potencijalima i benefitima kanabisa, odnosno štetnosti njegove prohibicije. Marš se završava muzičkim programom i druženjem, a ukoliko sve prodje u najboljem redu može potrajati i do 11 uveče.

Shodno trenutnim stavovima zvanične stručne javnosti o kanabisu i njegovim svojstvima, a u skladu sa novim Zakonom o izmenama i dopunama zakona o psihoaktivnim supstancama, tematizovali smo ovogodišnji Kanabis marš i odlučili da ga posvetimo dekriminalizaciji kanabisa. Obzirom da se sve organizacije koje se bave legislativom kanabisa zalažu za potpunu legalizaciju kanabisa, a da prema tome u ovom trenutku postoji značajan otpor, dekriminalizacija kanabisa nameće se kao idealno trenutno rešenje za brojne probleme sa kojima su pripadnici kanabis zajednice suočeni, a koji se u velikoj meri odražavaju i na ostatak srpskog društva.
Ovaj model zakonske regulative kanabisa već se pokazao kao uspešan u mnogim zemljama sveta, a primenjen na naš pravni sistem podrazumevao bi ukidanje krivičnih i prekršajnih kazni za posedovanje malih količina cvetova kanabisa, odnosno uzgoj malog broja biljaka. Korisnici kanabisa tako ne bi morali da trguju njime, a posledično stopa kriminala bi se smanjila višestruko, lečenje kanabisom bilo bi efektivnije, a uživaocima bi se omogućili bezbedniji i kvalitetniji uslovi za život.
Posebno zbog aktuelnih problema sa novim psihoaktivnim supstancama na našim prostorima, smatramo da je dekriminalizaciju kanabisa potrebno hitno sprovesti; ujedno, tako bismo prekinuli i jedan deo medjunarodnog lanca ilegalne trgovine kanabisom u koji se svakodnevno sliva nekoliko desetina miliona evra.

[ RUTA ]
Trg Nikole Pašića — SKUPŠTINA – Takovska — zgrada RTS – Svetogorska – Makedonska — zgrada POLITIKE – Kolarčeva – Terazije – palata PREDSEDNIŠTVA SRBIJE — Pionirski park – Trg Nikole Pašića

[ PONETI ]
Dobro raspoloženje, puno osmeha i optimizam 🙂 a posebno nadahnuti mogu da naprave i transparente i na taj način pošalju svoju poruku o kanabisu.
♥ obavezna flašica vode i slojevito oblačenje ♥

PAŽNJA !!!
>> Kao što ni prethodnih godina nismo imali problema i ove godine očekujemo da sve prodje u najboljem redu – nemojte izneveriti naša očekivanja.
>> Na našim skupovima ima bolesnih ljudi, dece i životinja – pirotehnika je strogo zabranjena.
>> Svest o očuvanju životne sredine je vrlina koja krasi svakog pripadnika kanabis zajednice – neka ni papirić iz naše kolone ne završi na ulici.

[ JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU ]
Pozivamo sve zainteresovane koji bi svojim nastupom mogli da poboljšaju kvalitet našeg programa da nam se jave. Ukoliko koristite kanabis ili samo podržavate njegovu legalizaciju, ukoliko ga već promovišete kroz svoj rad, iskusni ste u javnim nastupima, imate šta da kažete na ovu temu i želite da vas drugi čuju – pišite nam. Naučnici sa Univerziteta u Masačusetsu objavili su da je izlaznost na javnim skupovima u Srbiji mnogostruko veća kada se pojave poznata lica, a u istoj studiji nam otkrivaju da će srpski zvanični mediji doći da nas snime samo ako postignemo visoku brojnost. =)

Domaćini skupa su UG Socijalni kanabis klub Beograd i Domaćica tim, ispred UG IRKA (Inicijativa za promenu zakonske regulative kanabisa), a u saradnji sa UG Hepatitis Hilfe i UG Novi Horizont.

IRKA – Oslobađanje konoplje i korist od prirode:
Naše mišljenje i stav zasnovan na realnim istraživanjima i naučnim dokazima o višestrukoj koristi po zdravlje i ekonomiju, je da kanabis (konoplju) treba potpuno osloboditi svih zakonskih stega, a sve poslove vezane za njeno korišćenje oporezovati kao i sve ostalo. Ovo je jedina biljka koja je ikada bila potpuno zabranjena na nivou UN od 1961. zarad različitih interesa i vreme je da je vratimo u potpunu upotrebu kao najkorisniju biljku na planeti za hiljade namena i proizvoda. Vreme je da je slobodno proizvodimo kao i naši preci, po čemu je Srbija bila naširoko poznata.
Shvatamo da to trenutno mnogima osim građanima Srbije i ekonomiji države ne odgovara, ali ćemo se za ovo zalagati dok god se ne desi potpuno oslobađanje ove čudesne biljke.
Najbolje moguće rešenje:
Ukinuti krivični zakon o korišćenju, uzoju i trgovini kanabisom i naravno ukinuti besmisleni dozvoljen procenat THC-a od 0,3% , što je zapravo zabrana prirode i sprečavanje sadnje za sve industrijske i prehrambene namene poljoprivrednicima. Rešenje je oslobađanje najkorisnije biljke na planeti, bez zakonskog uslovljavanja.
Međutim za proizvodnju leka koji će se prodavati ili izdavati na recept, svakako je potreban zakon o strogoj kontroli organske proizvodnje kanabisa i provere kvaliteta ulja od cvetova.

Domaćica – Razvoj i očuvanje Kanabis kulture:
Kanabis ima svoju istoriju, svoju kulturu, praktične primene i širok klub obožavaoca. Eksperiment sa prohibicijom poslednjih decenija pokazao se kao vrlo neuspešan i za rezultat ima iskrivljenu sliku o svim prednostima i manama ove biljke. Polazeći od činjenice da su naučne tvrdnje u suprotnosti sa iskustvenim saznanjima (kao i da u samim naučnim krugovima postoje velika neslaganja), cilj nam je da podstaknemo javnost da datoj temi pristupi objektivno i napusti dogmatsko verovanje u zlo koje sa sobom nosi ta čudna biljka marihuana. Naša misija je da ukažemo na realne nedostatke i posledice zabrane upotrebe kanabisa, ali i da predočimo mere koje se mogu preduzeti u cilju izbegavanja njegove zloupotrebe.

Marširajte sa nama za dostojanstven život.
1 ♥ Znanje je moć, kanabis je lek!
Borba saborci!


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.