Kemal Gekić, klavir 28.11.2017. Muzička omladina

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Kemal Gekić, klavir 28.11.2017. Muzička omladina
Jevrejska 9, Novi Sad
28.Nov.2017
Novi SadSrbija

Program:

Hektor Berlioz: Fantastična simfonija / transkripcija za klavir: Franc List

***

Andres Alen: Varijacije

Nikolai Kapustin: Dve koncertne etide

*Prodaja ulaznica od 2. oktobra u Muzičkoj  omladini Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344) radnim danima od 8,00 do 14,00 časova, kao i dva sata pred početak koncerta na mestu održavanja programa.

Cene karata:

1.200,00 dinara parter sredina i centralna galerija

1.000,00 dinara parter sa strane

Originalnost, ubedljivost, snaga interpretacije i perfektno rukovanje instrumentom su samo neki od kvaliteta koji se pripisuju jednom od najvećih i najuzbudljivijih pijanista današnjice – Kemalu GEKIĆU, čije sviranje hvale kako kritičari tako i publika celog sveta.

Ono što ga čini toliko jedinstvenim je njegov umetnički kredo koji obuhvata poznavanje svih činjenica potrebnih za rekonstrukciju originalnih ideja u komadima koje svira i moć da ih oživi pred publikom današnjice. On pruža fascinantne , beskompromisne i uvek nove interpretacije.

Kemal GEKIĆ je diplomirao 1982. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a iste godine je bio primljen na klavirski odsek u zvanje asistenta. Poslediplomske studije završava 1985. godine kada postaje senzacija Šopenovog takmičenja u Varšavi.
Od 1985. intenzivno koncertira širom Evrope, SAD-a, Kanade, Japana, Južne Amerike, Afrike, Sovjetskog Saveza, Srednjeg i Dalekog Istoka. Njegove koncerte prenosile su razne TV stanice: RAI Italija, TV Portugal, TV stanice bivše Jugoslavije, HNK Japan, Poltel Poljska, Egipatska TV, NDR Nemačka, RTV USSR, Intervizija, PBS SAD i CBS Kanada.

Za svoje snimke Kemal Gekić je nagrađivan u Evropi, Americi i Japanu za originalna i pronicljiva viđenja muzike Hendla, Mocarta, Šopena, Skrjabina i Lista. Njegov izvanredni kompakt disk objavljen za Naxos sa transkripcijama Rosinija-Lista, osvojio je Rosetu, nagradu Penguin muzičkog vodiča dok se njegov snimak za JVC sa Dvanaest transcendentalnih etida F. Lista smatra za najbolji snimak u istoriji pijanizma. Diskografija Kemala Gekića obuhvata 15 diskova i jedan DVD. Godine 2009. objavljen je solo CD s delima Debisija, Forea i Ravela, CD sa koncertima Čajkovskog i Rahmanjinova, kao i CD s muzikom za klavir i čelo G. Forea. Početkom 2010. godine, dugo očekivane Šopenove Etide izlaze u produkciji Gama Medije, kao i DVD s kompletnim Baladama i Etidama Šopena i Lista, snimljenih na dva koncerta održana istog dana u Majamiju 2009.
Veliko interesovanje na američkom tržištu, poslednjih godina je Gekića odvelo u mnoge zemlje Južne Amerike. Ovacije na koncertima u Venecueli, Gvatemali, Boliviji svedoče o sve većoj popularnosti njegovih originalnih izvođenja.
Japanska publika već odavno puni sale za koncerte Kemala Gekića sto je privuklo pažnju i mnogih univerziteta i konzervatorija širom Japana u kojima Gekić pored koncertne aktivnosti održava brojne majstorske kurseve.

Rođen u Splitu, Kemal Gekić živi i radi u SAD-u kao Artist in Residence na Florida International University u Majamiju i kao profesor na Musashino Academia Musicae u Tokiju.

… Njegovi nastupi obuhvataju svu moguću perfekciju izražajnosti i fantazije, ne samo mehaničku i digitalnu nepogrešivost…

Takashi Momose, The Record Gejitsu, Japan

… Ekstravagancija divljeg vatrometa… čini se da prevazilazi zakone prirode….fascinatno i potčinjavajuće…

Le Devoar Kanada

…. Genije beskrajnog talenta…

Jan Weber ,”Express wieczorny”The program:

Hector Berlioz: Fantastic symphony / transcription for piano: Franc List

***

Andres Alen: Variations

Nikolai Kapustin: Two concert ethides

* Ticket sales on October 2nd in the Music Youth of Novi Sad (Catholic port 2, tel: 021 / 452-344) on weekdays from 8.00 to 14.00, as well as two hours before the beginning of the concert at the venue of the program.

Ticket prices:

1,200.00 RSD parter center and central gallery

1,000.00 dinars sideboard

The originality, persuasiveness, the power of interpretation and the perfect handling of the instrument are just some of the qualities attributed to one of the greatest and most exciting pianists of today – Kemal Gekic, whose performance praises both critics and the audience of the whole world.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.