Kralj Čačka 29.12.2022. Dom omladine

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Kralj Čačka 29.12.2022. Dom omladine
Makedonska 22
29.Dec.2022
20:00BeogradSrbija
Prvi put od jula 2021. godine Kralj Čačka sa bendom nastupa u Beogradu. Mesto dešavanja je kao i obično Dom omladine Beograda, sala Amerikana, vreme – četvrtak 29. decembar od 20h. Kažu da je vreme za promene i u skladu sa tim evo novih planova, novih ljudi i novih pesama. Uz Kralja Čačka na bini će biti standardna ritam sekcija Miladin Stojković (kontrabas, bas) i Filip Tančić (bubanj, perkusije), uz doprinos maestra Saleta Sedlara na klaviru i električnoj gitari. Možda bude gostiju, možda bude iznenađenja – u svakom slučaju biće nešto posebno i lepo.
Ulaznice su u prodaji po promo ceni od 1200rsd do kraja novembra, redovna cena karte je 1500 i na dan koncerta 2000rsd. Karte su u prodaji preko tickets.rs mreže, na blagajni Doma omladine i online.
Nenad Marić ili Kralj Čačka je slikar, pesnik i muzičar rođen u Čačku, sa stalnom adresom u Beogradu već nekoliko decenija. Na FLU diplomirao je 2004. godine, a kao slikar najčešće se izražava kroz akvarel. Kao pesnik objavio je zbirku „Na margini“ (Lom, 2016), a kao muzičar dva albuma („Zemlja snova“ krajem 2016. i „Spusti svetlost na put“ krajem 2018). Album „Spusti svetlost na put“ slušaoci radija Beograd 202 proglasili su najboljim u 2018. godini. Dobitnik je nagrade „Strune od svetla“ za 2017, koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.
Za one koji vole reference, muzika Kralja Čačka predstavlja mešavinu džeza, bluza, rokenrola i šansona, a Žikica Simić je za Kralja Čačka rekao: “Opasnom magistralom – preko raskrsnica i pored stranputica – sa gitarom preko ramena, kao junak starih dobrih filmova, Kralj je stigao na rok scenu. Sa sobom je doneo mudre, lepe i gorke pesme, u kojima se iskrenost i autentičnost oštro suprotstavljaju izopačenostima ovog vremena.”
Ugledni pisac Miljenko Jergović u svom osvrtu na muziku i poeziju Kralja Čačka za „Jutarnji list“ je napisao: „Spusti svetlost na put je među nekoliko najvažnijih albuma glazbe za preostalu pismenu čeljad, snimljenih jugoistočno od Beča u zadnjih tridesetak godina. Nenad Marić moćan je pjesnik.“
***
***

JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.