Lydia Lunch's Big Sexy Noise 13.11.2018. KC Grad

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Lydia Lunch's Big Sexy Noise 13.11.2018. KC Grad
Braće Krsmanović 4, Beograd
13.Nov.2018
BeogradSrbija
Jedan od dva aktivna muzička projekta no wave/post punk kraljice Lidije Lanč zove se Big Sexy Noise. Pored nje čine ga i James Johnston i Ian White gitarista i bubnjar poznati iz sastava Gallon Drunk. Grupa je formirana 2008, a 2009. objavljuje prvi, istoimeni mini album za Sartorial Records. Sledi „Trust The Witch“ iz 2011. i live snimak iz Italije zabeležen iste godine, a potom prvi put sa „Trust The Witch“ objavljen 2013, da bi se potom pojavio „samostalno“ 2016.
Big Sexy Noise su mračni hevi bluz. Lidijin sugestivni vokal prati kostur pesme koji čini Gallon Drunk dvojac. Dramatično, melanholično, preteće i ubedljivošću koja obara slušaoca lakoćom promene emocije koja se ističe. Grinderman sreću Howlina Wolfa i zajedno istražuju po zaostavštini Roberta Johnsona.
Lidija Lunč je legenda umetničkog Njujorka. Nema ozbiljnog muzičara koji nije sarađivao sa njom makar jednom u karijeri. Od svih mogućih postava Sonic Youth, pre toga James Chance i Nick Cave još iz The Birthday Party dana, Rowland S. Howard, Einsturzende Neubauten, Robert Quine, Michael Gira, Jeffrey Lee Pierce… Svi su radili sa vešticom jer je to uvek obećavalo neku novu vrstu umetničkog uzbuđenja.
Ultimativna ikona njujorkške avangarde debituje u Beogradu u utorak, 13. novembra u KC Gradu od 22:00. Ulaznice su u pretprodaji po sledećim etapama: do 21. septembra 1000 din, od 22. septembra do 12. novembra 1300 i na dan koncerta, 1500 din. Pretprodajna mesta:
Pub Brod i Chillton Hostel Belgrade

Specijalni gosti: Halftones

https://en.wikipedia.org/wiki/Lydia_Lunch
https://lydialunch.bandcamp.com/
http://www.lydia-lunch.net/
https://www.facebook.com/LydiaLunch/
https://www.allmusic.com/artist/lydia-lunch-mn0000171150/biography
https://noisey.vice.com/en_us/article/6a7556/we-talked-to-lydia-lunch-and-she-didnt-seem-to-like-us-very-much
https://www.theguardian.com/music/2015/jul/21/lydia-lunch-no-wave-music-writing-workshop
https://badmusicforbadpeople.com/lydia-lunch-u-beogradu/


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.