Mama je bila u pravu! 27.10.2017. Zagreb

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Mama je bila u pravu! 27.10.2017. Zagreb
Ozaljska ulica 16, Zagreb
27.Oct.2017
HrvatskaZagreb

S prvim mislima da moje bedro nije baš toliko usko, da moj nos nije dovoljno malen, a da su mi grudi prevelike, čarolija djetinjstva nestala je u trenu…
Iako je mama svaki dan ponavljala suprotno (kako svima pa tako i meni), ništa mi to nije značilo dok to sama nisam odlučila shvatiti.

Nažalost, ali i na vlastitu sreću, na putu odrastanja susrela sam mnoge prekrasne djevojke koje su mi pokazale da u tome nikada nisam bila sama. Iako mi nikako nije bilo jasno kako tako predivna stvorenja mogu sebe toliko oštro kažnjavati, shvatila sam da
to pitanje trebam postaviti i sebi. S vremenom sam naučila. A što je još važnije, učile smo jedna od druge, učile smo jedna za drugu.

U seriji slika “Mama je bila u pravu” koristim različite oblike ženskog tijela čiji dijelovi ujedno prikazuju umirujući izraz lica, zadovoljstvo i mirnoću uma i otpor prema stalnoj objektifikaciji ženskog tijela. Boje, uzorci i biljni motivi koji se isprepliću s glavnim elementima simboliziraju dječju naivnost, zaigranost, prirodnost.
S koncentracijom na ženski torzo u kombinaciji s dijelovima lica pokušavam zbuniti gledatelje o kakvom se motivu zapravo radi.

Ovu izložbu posvećujem djevojčicama koje ulaze u pubertet i tek započinju borbu protiv nametnutih ideala ljepote ali i svim ženama u mojem životu s kojima sam tu borbu dijelila.

*Izložba se odvija u sklopu Vox Feminae Festivala


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.