NIKOLA STAJIĆ 19.10.2017. Dom omladine, Beograd

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
NIKOLA STAJIĆ 19.10.2017. Dom omladine, Beograd
Dom omladine, Beograd
19.Oct.2017
BeogradSrbija

KONCERT: NIKOLA STAJIĆ

ČETVRTAK, 19. OKTOBAR 2017. U 20:30
DOB//AMERIKANA
Nakon pet godina, domaća publika ponovo ima priliku da čuje mladog gitaristu Nikolu Stajića u Beogradu. Koncert u Domu omladine ujedno je i priprema svetske turneje kao i najava novog studijskog albuma koji će biti izdat do kraja ove godine.

Ulaznice su besplatne i mogu se podići na blagajni Doma omladine od 14. oktobra.

Inspirisan džez harmonijom, improvizacijom, neparnim ritmovima i perkusivnim sviranjem akustične gitare, Nikola Stajić nam svojim jedinstvenim muzičkim stilom i gitarom dočarava čitav bend. Nikolin repertoar za solo gitaru sastoji se od autorske muzike, poznatih gitarskih kompozicija i obrada poznatih standarda.

Nikola je nedavno diplomirao na čuvenom Berkli koledžu za muziku u Bostonu, gde je imao prilike da sarađuje i uči od najboljih svetskih muzičara, kao što su: Mick Goodrick, Danilo Perez, Victor Wooten, John Knowles, Tim Miller, Tom Stein, Kim Perlak, Larry Baione, i mnogi drugi. Na domaćoj sceni Nikola je imao prilike da nastupi sa Big Bendom RTS-a, Vasilom Hadžimanovim, Markom Đorđevićem, Dadom Topićem, a u decembru 2016. godine nastupao je sa Amirom Medunjanin i Bojanom Zulfikarpašićem u Sava Centru.

U svetu gitare postao je čuven odnos našeg mladog gitariste i njegovog dugogodišnjeg mentora Tommy Emmnuela, kao i to da je Tomijeva prva ručno pravljena gitara sada u Nikolinim rukama. Naša publika će imati jedinstvenu priliku da čuje baš tu gitaru, napravljenu od strane legendarne australijske firme Maton, modela TE (Tommy Emmanuel), a serijski broj gitare je 001. Nikola i Tomi će uskoro ukrstiti gitare i krenuti zajedno na turneju po Americi, gde će Nikola predstaviti svoj novi album.

Bitno je napomenuti da je Tommy Emmanuel podržao Nikolino školovanje u Americi nagradivši ga predsedničkom stipendijom za koledž. Nakon prve godine osnovnih studija, Nikola postaje stipendista Delta Fondacije, zahvaljujući kojoj je diplomirao.
www.nikolastajic.com

 


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.