Pre Pro Post Produkcija 12 – 19.01.2018. KC Baraka

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Pre Pro Post Produkcija 12 – 19.01.2018. KC Baraka
Nušićeva, Beograd
12.Jan.2018 - 19.Jan.2018
BeogradSrbija

Nikada nije bilo ovoliko pokretnih slika na pokretnoj kugli. Zato Baraka Studio pokreće kurs za video-eksperte!

Želiš da budeš filmadžija ili samo da naučiš kako se pravi najbolji video? Zanima li te “crna magija”*? Nauči kako da slici daješ ritam, odnosno kako da od snimljenog materijala napraviš film. Ako ne poznaješ granice, ne znaš koliko mogućnosti imaš unutar i van njih.
Nauči pravila filma da bi znao šta ćes da prekršiš posle!
Upiši radionicu video-montaže i filmske post-produkcije sada!

Film bez montaže nije film. Filmski montažer je gospodar vremena i prostora – montaža omogućava putovanje kroz vekove i kontinente u sekundi i par kadrova.

U Baraci će ti trebati samo nekoliko meseci da bi savladao ne samo osnove video montaže, več i čitav proces post-produkcije od prve ruke do efekata i kolor korekcije. Naučićes da koristiš najnovije programe za profesionalce i da sarađuješ sa drugim stručnjacima iz oblasti filma.

Dođi na prvi besplatni čas i videćeš da još ništa nisi video.

*Učesnici će naučiti da rade u softverima Adobe Premiere Pro i Black Magic Resolve

Zašto radionica post-produkcije u KC Baraka?
Istorija filma je počela sa ljudima koji su bežali iz bioskopa misleći da će ih voz na platnu zgaziti. Sto godina kasnije film je ne samo prihvaćen kao sedma umetnost, već je postao sastavni deo našeg života. Bioskop je nekad bio jedini način za gledanje pokretnih slika, dok je danas moguće gledati filmove na mobilnom telefonu. Gledamo vesti na televiziji, video-klipove na računaru i na telefonu, ne možemo više ni zamisliti kakav je bio svet kada je za gledanje filmova bio neophodan celuloid, projektor i bioskopska sala. Video je postao najbitniji medij i obrazovani video-stručnjaci su potrebniji nego ikad.

Ne mora svaki učesnik našeg kursa da postane filmadžija, ili da se profesionalno bavi filmskom ili video industrijom. Posle našeg kursa ta mogućnost postoji, ali ako učesnik izabere neki drugi životni put, to što je naučio u Baraci će mu svakako biti korisno. U današnje vreme retka je struka gde se uopšte ne koristi video, da ne govorimo o zabavi. Poznavanje najnaprednijih softvera u video-produkciji, koja je trenutno jedna od najdinamičnijih na svetu, velika je prednost sama po sebi. Ipak, programe može da nauči svako i uz pomoć YouTube tutorijala – mi polaznicima ne nudimo samo da nauče da koriste alatke u softverima, već da koriste film kao alat za izražavanje.

Osnovne informacije o programu:
Program traje 8 meseci, sa početkom u decembru 2017. i traje do juna 2018. godine, uključujući i zimski raspust, sa izuzetkom državnih praznika. Novi polaznici se mogu priključiti bilo kada u toku godine. Časovi se održavaju dva puta nedeljno u trajanju od po 120 minuta. Prvi čas je besplatan, javni i mogu prisustvovati i roditelji. Možete prisustvovati besplatno prvom času i ukoliko se ne odlučite za dalje pohađanje radionice. Program će se realizovati u prostorijama KC Baraka u ul. Makedonska 42 (ugao Makedonske i Nušićeve) po dogovorenom rasporedu.

Kurs je namenjen svim uzrastima i odvija se u grupama do 10 polaznika; prema potrebi mogu biti formirane grupe po godištima.

Od polaznika se ne očekuje da poseduje tehničku opremu, već nju obezbeđuje KC Baraka.

Ciljevi radionica:
Upoznavanje sa filmskim jezikom i istorijom filma;
Osnovi rada sa video-kamerom;
Sticanje osnovnih znanja za rad u softveru za montažu i kolor-korekciju (programi na kojima će se raditi su: Premiere Pro i Davinci Resolve);
Usvajanje stručnog jezika potrebnog za komunikaciju sa ostalim članovima filmske ekipe
Razvijanje kreativnog i estetskog razmišljanja;
Sticanje osećaja za manipulaciju prostorom i vremenom;
Razvijanje analitičkog, a zatim i sintetičkog mišljenja;
Razvijanje timskog duha unutar grupe;
Izražavanje kroz film i nove tehnologije;

Prijave na mail : kulturnicentarbaraka@gmail.com sa naznakom Radionica Pre..Pro..Post..Produkcija


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.