S ljubavlju, Vinsent 23 – 24.12.2017. Dom omladine

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
S ljubavlju, Vinsent 23 – 24.12.2017. Dom omladine
Makedonska 22, Beograd
23.Dec.2017 - 24.Dec.2017
BeogradSrbija

23. & 24. DECEMBRA 2017. U 20:00.
DOB//VELIKA SALA
Režija: Dorota Kobiela (Little Postman, Chopin Drawings) & Hugh Welchman (Peter & the Wolf)
Cena ulaznice: 250 dinara
„S ljubavlju, Vinsent: Misterija Van Goga“ („Loving Vincent“) o životu Vinsenta van Goga (1853 – 1890) prvi je dugometražni animirani film za koji su frejmovi ručno slikani uljanim bojama na platnu, i to u tehnici pointilizma koju je koristio i sam van Gog.

Film se u vizualnom smislu bazira isključivo na radovima ovog umetnika, a junaci filma su likovi sa van Gogovih slika. Da bi se portreti, pejzaži i drugi ambijenti van Gogovih slika oživeli, angažovano je više od 125 vrhunskih slikara, među kojima i naši umetnici Biserka Petrović i Vladimir Vinkić. Radnja prati događaje o kojima je van Gog pisao u više od 800 pisama, a oslanja se i na jednu od novijih hipoteza istoričara umetnosti da slavni umetnik život nije okončao samoubistvom kako se do skora smatralo.

“Ne možemo govoriti drugačije nego samo kroz svoje slike” – napisao je slavni majstor u pismu bratu Teu. Ove reči inspirisale su reditelje Dorotu Kobijelu i Hjua Velčmana da na autentičan i jedinstven način ožive slike i rekonstruišu tragičnu smrt genija i događaje njegovog života koji su joj prethodili. Interesovanje profesionalaca likovne i filmske umetnosti, studenata obe oblsti, kritike i najšire publike, za film „S ljubavlju, Vinsent: Misterija Van Goga“ ogleda se i u činjenici da trejler za ovaj film ima preko 130 miliona pregleda!

Prikazivanje filma u Domu omladine biće premijerno u Srbiji, a nakon projekcija oba dana biće organizovani razgovori sa Biserkom Petrović i Vladimirom Vinkićem, našim umetnicima koji su dali svoj doprinos ovom izvanrednom animiranom filmu.

VLADIMIR VINKIĆ (1978, Pančevo)
Diplomirao je slikarstvo na Fakultetu Likovnih Umetnosti u Beogradu, a postdiplomske studije završio je na Accademia delle Belle Arti u Firenci. Svoja dela izlagao je mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama, između ostalog i u Domu omladine Beograda 2005. Od 2009. član je ULUS-a

BISERKA PETROVIĆ
Magistrirala je umetničku grafiku na Univerzitetu umetnosti u Beogradu i Accademia di Belle Arti u Firenci. Predavala je slikarstvo na međunarodnim umetničkim školama u Firenci i učestvovala u više od 30 grupnih i 6 samostalnih programa u Italiji, Srbiji, Danskoj, Americi, Rumuniji i Bugarskoj. Biserka Petrović osvojila je brojne nagrade i priznanja za slikarstvo i grafiku u Srbiji, Americi i Italiji. Njene slike istražuju načine na koje opažamo stvari oko nas i različite tačke gledišta u duhu geštalt-psihologiji i kvantne fizike, povezujući tradicionalno s novim praksama koje ostavljaju prostor posmatračima da komuniciraju s umetničkim delima i da ih tumače.In the history of world cinema, this is the first long-length film animated by painting oil on canvas. The production lasted for a total of 7 years, and only painting the film is full 2 years. So far, the film has won 7 awards at prestigious festivals, it has been nominated for Golden Globe and for 23 more awards. Projections will be in the big hall of the Youth Center on 23rd and 24th of December at 20.00, followed by a discussion about the film.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.