Spektakularna mlada argentinska violinistinja, Pilar Polikano i Simfonijski orkestar RTS 27.05.2023. Kolarac

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Spektakularna mlada argentinska violinistinja, Pilar Polikano i Simfonijski orkestar RTS 27.05.2023. Kolarac
Studenski trg 5
27.May.2023
20:00BeogradSrbija
Spektakularna mlada argentinska violinistinja, Pilar Polikano, nastupa sa Simfonijskim orkestrom RTS!
Dobitnica prvih nagrada na mnogim internacionalnim violinskim konkursima, šesnaestogodišnja zvezda koncertnih scena, izvešće u Beogradu „Koncert za violinu i orkestar“ Feliksa Mendelsona, remek-delo svetske violinske literature. Turbulentni prvi stav ovog dela, po kome se ono i prepoznaje, pravi je izazov za izvođače – od Ferdinanda Davida, kome je koncert i posvećen pa do mnogih koji ga danas imaju na repertoaru. Koncert će otvoriti Verdijeva uvertira za operu „Moć sudbine“, koju mnogi nazivaju „sudbinskim delom“ u opusu tog stvaraoca, ali govore i o „prokletstvu priče“ koja je nekima donosila neobjašnjiv strah, a drugima bila neodoljiv izazov.
Pored tog dela, Simfonijski orkestar RTS će, uz dirigenta Luisa Gorelika, odsvirati i odlomke iz prve i druge svite iz baleta „Romeo i Julija“ Sergeja Prokofjeva, koji je inspirisan jednom od najlepših i najčitanijih drama svetske literature koju je napisao Vilijam Šekspir. Lepota muzike navela je kompozitora da od baletske muzike napravi tri svite, koje su danas deo standardnog koncertnog repertoara mnogih simfonijskih orkestara.
Koncert će biti održan u Kolarčevoj zadužbini, 27. maja, u 20 časova, i to će biti jedan od koncerata iz serijala „Dani Argentine u Kolarcu“.
Karte za ovaj koncert možete kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine po ceni od 1000, 1200 i 1500 dinara, a za đake i studente uz knjižicu ili indeks po promotivnoj ceni od 500 dinara

JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.