StihoLet 17.11.2017. Polet

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
StihoLet 17.11.2017. Polet
Cetinjska 15, Beograd
17.Nov.2017
BeogradSrbija

StihoLet 17.11. Polet

Stiholetom slobodno lete pesnici i oni koji se tako osećaju! U novembru smo započeli ciklus u kom svake druge srede ili petka u nedelji, jedan pesnik/pesnikinja predstavlja svoju poeziju, razmišljanja o književnosti, umetnosti i svim drugim temama koje ga kopkaju. Upravo zbog toga autori se predstavljaju, osim pisanim materijalima, i odabirom nekoliko scena iz filmova koji su na njih uticali. Na ovaj način pokrećemo dijalog koji prevazilazi rigidne umetničke, a i druge discipline.

Forma Stiholeta je takva da će i gosti biti aktivni učesnici u dijalogu, kroz pitanja i komentare, a pozivamo nekoliko njih i da se pridruže u čitanju poezije, svoje ili tuđe, koju mogu doneti na papiru, u rukama ili glavi.

Nakon Srđana Gagića, koji je otvorio prvi ciklus pesničkih večeri, učesnica Stiholeta će u petak 17. novembra, sa početkom u 19h, biti pesnikinja Maša Seničić. Sa njom će o poeziji, mogućnostima onlajn poezije, elementima poetskog u sadržajima koje svakodnevno konzumiramo, govoriti pesnik i urednik Danilo Lučić. U delu vezanom za film sa pesnikinjom govoriće pesnik i filmski kritičar Jovan Marković. O sporednostima, sa Mašom govoriće nkv navigator i vk utopista Marko Kragović.

________

Maša Seničić (1990) je scenaristkinja, pesnikinja i esejistkinja rođena u Beogradu. Kao diplomirana dramaturškinja na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, pod okriljem iste institucije završila je i Master studije Teorije dramskih umetnosti i medija. Sarađivala je na različitim domaćim i međunarodnim projektima, pre svega na filmu kao autorka i saradnica, a zatim u pozorištu, na radiju i brojnim festivalima. Ko-selektorka je programa Hrabri Balkan u okviru Festivala autorskog filma, kao i jedna od osnivača i koordinatorka edukativnih programa Filmkulture. Piše poeziju, koju objavljuje u zbornicima i publicistici. U oktobru 2015. izdala je svoju prvu zbirku poezije “Okean”, za koju je dobila nagradu Mladi Dis. Trenutno radi na nekoliko autorskih projekata koji uporište nalaze u teoriji kulture, studijama sećanja, promišljanju različitih aspekata internet umetnosti i promene muzejske paradigme usled praksi digitalnog arhiviranja.

Dobro došli! 🙂StihoLet 17.11. Polet

With poem poets freely flying and those who feel so! In November, we started a cycle every second Wednesday or Friday of the week, one poet presents his poetry, reflections on literature, art and all other topics that clutter him. That is why the authors are presented, besides written materials, and by selecting several scenes from the films that influenced them. In this way, we start a dialogue that goes beyond rigid artistic and other disciplines.

The form of Stiholeta is such that guests will be active participants in the dialogue, through questions and comments, and we invite several of them and join in reading poetry, their own or someone else’s, which can be made on paper, in the hands or in the head.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.