Svečano otvaranje 24. Festivala autorskog filma 23.11.2018. Kombank dvorana

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Svečano otvaranje 24. Festivala autorskog filma 23.11.2018. Kombank dvorana
Trg Nikole Pašića 1, Beograd
23.Nov.2018
BeogradSrbija
Film japanskog reditelja Hirokazu Korede „Kradljivci“ svečano će otvoriti 24. Festival autorskog filma 23. novembra u 20h u velikoj sali Kombank dvorane.

Festival će trajati do 30. novembra 2018. godine.

Ova krimi-drama predstavlja priču o socijalno ugroženoj porodici, koja živi na ivici egzistencije u predgrađu Tokija. Da bi preživeli, bave se sitnim krađama i upravo posle jedne takve, nailaze na napuštenu devojčicu i prihvataju je kao člana svoje porodice. Iako su siromašni i u konstantnoj borbi za opstanak, kada su zajedno, svi izgledaju kao vrlo srećna porodica. Njihove tajne počinju da se otkrivaju nakon jednog incidenta i tada njihov porodični sklad biva ugrožen.

Pored ovogodišnjeg Kanskog pobednika na festivalu će biti prikazano još ostvarenja koja su obeležila Kanske kao i ostale svetske festivale. Među njima su novi film Žan Lik Godara ‚‚Knjiga slika’’, novi film reditelja filma ‚‚Šaulov sin’’ Lasla Nemeša pod nazivom ‚‚Suton’’ koji je prikazan na upravo završenom Venecijanskom festivalu, kao i uvek kontroverzni Gaspar Noe sa filmom ‚‚Klimaks’’. Na Festivalu autorskog filma biće i par domaćih premijera među kojima su ‚‚Granice, kiša’’ Nikole Mijovića i Vlastimira Sudara i „Teret“ Ognjena Glavonića, veoma očekivanog srpskog ostvarenja koje je učestvovalo ove godine na Kanskom filmskom festivalu.

Kao i prethodnih godina, festival će imati raznovrstan program koji čine ostvarenja sa najprestižnijih svetskih filmskih festivala. Publiku će zaintrigirati kako nagrađena, tako i nova ostvarenja stranih i domaćih reditelja.

Ovogodišnji FAF će se održavati na najvećem broju lokacija do sada. Glavno mesto okupljanja će biti Kombank Dvorana, a ostale lokacije su Dom omladine, Dvorana Kulturnog centra Beograda, Jugoslovenska kinoteka, bioskop Fontana, bioskop Vlada Divljan, Dom Kulture Studentski grad i bioskop Art Kolarčeva Zadužbina.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.