Tamikrest 29.10.2017. Vintage Industrial Bar

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Tamikrest 29.10.2017. Vintage Industrial Bar
Savska cesta 160, Zagreb
29.Oct.2017
HrvatskaZagreb

NEDJELJA 29.10.2017. I Tamikrest + DJ Emir (Izvorišta) @Vintage Industrial Bar I Vrata 20:00 h I Koncert: 21:30 h I Karte: 100/120 kn | Pretprodaja: VIB (Savska 160) i Dirty Old Empire (Tratinska 18).

U nedjelju, 29. listopada u Vintage Industrial se vraća jedan od najpoznatijih world music bendova – Tamikrest, pustinjski blueseri iz Malija.

Još od kada su Tamikrest izdali prvi album ‘Adagh’ 2009. godine, povlači se poveznica sa još jednim proslavljenim tuareškim glazbenicima. Kako dijele zajedničko nasljeđe sa Tinariwenom, koji su svirali prošlog ljeta upravo u Vintage Industrialu, neki su ih prozvali ‘duhovnim sinovima Tinariwena’.

**************************************
BIOGRAFIJA:
Tamikrest stižu iz sjevernog Malija, a okupili su se 2006. godine u području Kidala, svi članovi redom u dvadesetim godinama. Sam naziv ‘Tamikrest’ na Tamasheku znači – spajanje, savez ili budućnost.

Kako to često biva, mnogim glazbenicima koji istražuju glazbu izvan granica glazbene industrije, Tamikrest su bili pravo otkriće, pa je tako je i susret Tamikresta sa Chrisom Eckmanom iz The Walkaboutsa, 2009. godine, tijekom njegova putovanja Saharom, završio suradnjom, te je producirao njihov prvi album ‘Adagh’. Na istom je albumu svoj glazbeni trag ostavio i glazbenik i producent Hugo Race, bivši član Caveovih Bad Seedsa.

Suradnja sa Chrisom Eckmanom nastavila se i 2010. godine na njihovom drugom albumu ‘Toumastin’ koji je izdan 2011. godine. Treći album ‘Chatma’ izdan je krajem 2013. godine, a bend ga je promovirao upravo u Vintage Industrialu. Sljedeći je bio ‘Taksera’ iz 2015. te novi, friški ovogodišnji ‘Kidal’. Naravno i to pod krovom Glitterbeat Recordsa.

Kad je Tamikrest utemeljen 2006. godine, svi su glazbenici bili u ranim dvadesetim godinama. Potječu iz regije oko Tamanrasseta, grada na jugu Alžira. Svi su pohodili školu ‘Les enfants de l’Adrar’ u Tinzawatenu, maloj oazi usred pustinje koju je financirala europska zaklada, a upravo su tu budući članovi Tamikresta dobili svoju osnovnu glazbenu obuku. Njihovu mladost oblikovao je građanski rat koji se dogodio između 1990. i 1995. godine. Kad je 2006. izbila nova pobuna, Ousmane Ag Mossa i njegov prijatelj Cheick Ag Tiglia odlučili se ne boriti oružjem, već glazbom.

U mladosti su svirali tradicionalnu glazbu Kel Tamasheq (Tuareg) i naravno štovali su Tinariwen, koji ste prošle godine imali prilike gledali upravo u Vintage Industrialu, a koji je osamdesetih godina već kombinirao afričku tradicionalnu glazbu s zapadnjačkom rock glazbom. Kroz internet i mp3 kulture, članovi Tamikresta su saznali za velike glazbenike kao što su Jimi Hendrix, Bob Marley, Pink Floyd i Mark Knopfler, koji su momentalno utjecali na oblikovanje Tamikrestovog zvuka.

Slučajni susret s američko-australskom grupom Dirtmusic na festivalu Au Désert 2008. godine, koji se održao u Essakaneu (oko 50 milja zapadno od Timbuktua), dovelo je do prijateljstva i glazbene suradnje. Kada je Dirtmusic snimao svoj drugi album, u studiju u Bamaku (Mali) 2010. godine, Tamikrest su pozvani da se igraju na tom albumu. Tu se vraćamo na priču oko angažmana Chrisa Eckmana (Dirtmusic & The Walkabouts).

**************************************
WEB: http://www.tamikrest.net/
FB: https://www.facebook.com/tamikrest/

**************************************
DISKOGRAFIJA:
2010 : Adagh (Glitterhouse Records)
2011 : Toumastin (Glitterhouse Records)
2013 : Chatma (Glitterbeat Records)
2015 : Taksera (Glitterbeat Records)
2017 : Kidal (Glitterbeat Records)

**************************************
Više informacija o programu Vintage Industriala:
www.vintageindustrial-bar.com
www.facebook.com/vintageindbar
www.twitter.com/VintageIndBarZg
www.instagram.com/vintageindzagrebSUNDAY 29.10.2017. I Tamikrest + DJ Emir (Izvorišta) @Vintage Industrial Bar I dOOR 20:00 h I Concert: 21:30 h I Ticket: 100/120 kn | Pre-sale:: VIB (Savska 160) i Dirty Old Empire (Tratinska 18)

DISKOGRAFI:
2010 : Adagh (Glitterhouse Records)
2011 : Toumastin (Glitterhouse Records)
2013 : Chatma (Glitterbeat Records)
2015 : Taksera (Glitterbeat Records)
2017 : Kidal (Glitterbeat Records)

 

 


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.