Tri najveća big benda iz regiona 3.10.2023 MTS dvorani

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Tri najveća big benda iz regiona 3.10.2023  MTS dvorani
Trg Nikole Pasica
03.Oct.2023
20:00BeogradSrbija
U okviru projekta „Jumbo Big Band“, u MTS dvorani će scenu podeliti tri big benda – Džez orkestar Hrvatske radiotelevizije, Big Bend Radio-televizije Slovenije i Big Bend Radio-televizije Srbije uz dirigenta Zigija Fajgla. Taj koncert biće održan 3. oktobra, sa početkom u 20 časova.
Vođeni idejom o zajedničkom muziciranju, po ugledu na istorijski susret ranih šezdesetih godina orkestara Kauta Bejzija (Count Basie Orchestra) i Djuka Elingtona (Duke Ellington Orchestra), godine 1989. održan je prvi susret „Jumbo Big Band-a“ na kome su se po prvi put u istoriji na istoj bini našla tri najveća big benda regiona – Džez orkestar Radio-televizije Beograd, Džez orkestar Radio-televizije Ljubljana i Plesni orkestar Radio-televizije Zagreb, svirajući zajedno dela napisana posebno za tu priliku. Posle velikog uspeha u sva tri grada gde su koncerti izvedeni (Beograd, Zagreb, Ljubljana) raspad nekadašnje zajedničke zemlje odložili su novi „jumbo“ susret za skoro tri decenije. Godine planiranja i dogovaranja kolega iz sva tri ansambla o ponovnom zajedničkom projektu napokon su urodile plodom, i na inicijativu Big Benda RTS i Novosadskog jazz festivala, 2018. godine je održan novi zajednički nastup u okviru Novosadskog jazz festivala. Taj vanserijski muzički događaj i dirljivi drugarski susret bio je i neka vrsta uvoda u ovogodišnji „Jumbo Big Band“ projekat, koji će započeti koncertom u Beogradu, a nakon toga, 5. oktobra u Zagrebu i 7. oktobra u Ljubljani.
U MTS dvorani, 3. oktobra, publiku čeka novi repertoar pripremljen od strane vodećih aranžera iz sva tri ansambla, koji će predstaviti moć i lepotu big bend zvuka, ali i raznolikost i izuzetnu veštinu vrhunskih džez muzičara, članova ovih prestižnih orkestara iz regiona.
Karte u prodaji na mtsdvorana.rs

JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.