Dan egipatske kuhinje 21.11.Beogradski market

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Dan egipatske kuhinje 21.11.Beogradski market
Žorža Klemansoa 19, Belgrade, Serbia
21.Nov.2019
18:00BeogradSrbija
Egipat – mesto na kom je nastala jedna od najstarijih civilizacja na svetu, mistično mesto, mesto tajni i istorije. Egipat, zemlja koja nas uvek oduševi i ostavi bez daha.

Koliko nas ona intrigira toliko nam je i njena kuhinja interesantna. Upravo zato ovog četvrtka vas pozivamo u Beogradski Market da se upoznate sa egipatskom gastronomijom.

Egipatsku kuhinju karakterišu uglavnom jela napravljena od mahunarki, luka, paradajza, zelenog povrća, često začinjena sa dosta belog luka i nekim zanimljivim začinima karakterističnim upravo za Egipat. Piranač je sastavni deo skoro svakog obroka.

Kroz istoriju Egipat je bio pod okupacijom Turske, što se može videti po hrani, po prisustvu sarmica od vinove loze, baklave, ali i kebaba.

Pored turske značajan uticaj na kuhinju Egipta je ostavila i Engleska, to se pre svega vidi po prisustvu velikog broja sireva.

Zanimljiva i drugačija, ukusna i začinjena, vidimo se u Marketu na degustaciji recepata još jedne internacionalne kuhinje.

Dan egipatske kuhinje organizuemo zajedno sa našim prijateljima iz Arapskog kulturnog centra koji će vam pokazati magiju ukusa Egipta 🙂

Rezervacije na 060 4466 039.

Vidimo se u Marketu!


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.