AMADOU & MARIAM 25.06.2024 Botanička bašta

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
AMADOU & MARIAM 25.06.2024 Botanička bašta
Takovska 43
25.Jun.2024
20:30BeogradSrbija
Svetska senzacija, afrički duo AMADOU & MARIAM, održaće koncert u Beogradu, 25. juna u 20.30 u Botaničkoj bašti „Jevremovac“, u okviru Garden Sessions serije koncerata, u organizaciji Centra beogradskih festivala (CEBEF).
Ulaznice se mogu nabaviti onlajn na tickets.rs i na Ticket Vision prodajnim mestima (među kojima su TC Ušće i Cvetni trg).
AMADOU & MARIAM
25. juna u 20.30
Botanička bašta „Jevremovac“, Garden Sessions
Već preko 40 godina Amadu i Marijam radosno kombinuju svoju ljubavnu priču sa muzičkom karijerom, postajući, diskretno ali sigurno, najpoznatiji ambasadori malijske i afričke muzike širom sveta – zlatni status koji potvrđuju sa svakim novim albumom.
Sarađivali su sa brojnim različitim umetnicima i radili sa producentima, naizgled veoma udaljenim od njihovog sveta, poput Dejmona Albarna (Damon Albarn) iz Blura (Blur) ili Manu Čaoa (Manu Chao).
Nastupali su na najvećim svetskim festivalima, od Koačele do Glastonberija, i bili predgrupa velikim bendovima kao što su Coldplay i Scissor Sisters.
Obogaćujući svoj afro-pop novim pigmentima, predstavljajući svetu bogatstvo i suptilnosti afričke muzike, ovaj duo je doveo afričku muziku na top liste i plesni podijum.
Inspirisali su mnoge umetnike da mešaju afro i elektro zvuk, kao što su MHD, DJ Mujava, Awesome Tapes From Africa, Four Tet ili Jamie xx. Ovo je dokaz da, ako su osamdesetih godina neki umovi maštali o Sono Mondiale (svetski zvuk), Amadu i Marijam su to pretvorili u stvarnost.

JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.