AMIRA MEDUNJANIN 25.10.2019. Sava Centar

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
AMIRA MEDUNJANIN 25.10.2019. Sava Centar
Sava Centar, Milentija Popovića, Belgrade, Serbia
25.Oct.2019
20:30BeogradSrbija
Kategorija
Koncertni program
Datum
25 oktobar 2019 20:30
Venue
Velika dvorana
Telefon
220-60-60
Cena ulaznica: 1500, 1800, 2100 i 2500 dinara

Svetski čuvena pevačica sevdalinki i tradicionala Amira Medunjanin vraća se pred beogradsku publiku koncertom 25. oktobra u Sava Centru. Amiri će ovo biti peti nastup u prestižnoj dvorani koju redovno puni poslednjih nekoliko godina.

Fasciniranost usmenom tradicijom Bosne i Hercegovine navela je Amiru da se posveti stvaranju svog jedinstvenog glasa unutar sevdalinke, u nastojanju da njenu izražajnost istraži do kraja. Amira je sevdah odvela tamo gde nikada nije bio ranije, u moderno doba, u susret sa džezom, čak u izlete u psihodeliju. I to se čuje u sevdalinkama i drugim tradicionalima sa naših prostora kao što su „Ah što ćemo lјubav kriti“, „Eleno kerko“, „Pjevat ćemo šta nam srce zna“, „Što te nema“, „Mito bekrijo“, „Moj dilbere“, „Ima dana“ ili čak „Ako znaš bilo što“ Branimira Štulića.

O tome svedoče albumi „Rosa“ , „Amira Live“, „Zumra“ , „Amulette“ , „Silk and Stone“,  „Damar“, „Ascending“, kao i njeni nastupi širom sveta. „Amira Medunjanin je najbolјi predstavnik sevdaha, melanholične i emotivne narodne muzike Bosne”,  piše o Amiri  u  londonskom  Guardianu Robin Denselo.

Ulaznice u prodaji od 3. aprila na blagajni Sava Centra i preko www.tickets.rs.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.