Anisotropy – Sandre Lakićević 03 – 20.09.2019. Dom omladine

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Anisotropy – Sandre Lakićević 03 – 20.09.2019. Dom omladine
Dom omladine, Dečanska, Belgrade, Serbia
03.Sep.2019 - 20.Sep.2019
12:00BeogradSrbija

Anisotropy” je projekat kroz koji umetnica Sandra Lakićević preispituje opažanje svetla i vizuelne dinamike kod posmatrača, sa ciljem da izuzme kulturalni i socijalni aspekat koji unapred izgrađuje našu percepciju. Kroz seriju radova, ona želi da postigne da se opažaj bazira na primarnom konstatovanju forme, bez promišljanja o samoj liniji i oblicima.

Autorka kroz svoj projekat takođe istražuje i materijale, koristeći različite vrste papira, koje ističe kao umetničke artefakte. Od kineskih pirinčanih, do težih akvarel papira, umetnica kroz realizaciju projekta preispituje promene koje se dešavaju u odnosu na materijal i vlakna od kojih su ti papiri napravljeni. Na taj način dolazi do izgradnje forme, ali i do njenog dekonstruisanja.

 

Sandra Lakićević rođena je 1990. godine u Kraljevu. Osnovne i master akademske studije završila je na slikarskom odseku na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Školovanje je nastavila u LUCA School of Arts u Briselu gde je završila svoje druge master studije iz oblasti vizuelnih umetnosti. Od 2012. godine aktivno izlaže u zemlji i inostranstvu. Priredila je tri samostalne izložbe:
2019. The measure of change, Ravenstein galerija 17-19, BXL Makers, Brisel, Belgija
2017. Dokumenti, Galerija Centra za kulturu Majdanpek, Majdanpek, Srbija
2017. Dokumenti, Foaje Kulturnog centra Pančeva, Pančevo, Srbija

Živi i radi u Luvenu, Belgija.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.