Art terapija i Psihodrama – Put ka kreativnosti 22.10.2017 Novi Sad, Srbija

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Art terapija i Psihodrama – Put ka kreativnosti 22.10.2017 Novi Sad, Srbija
Lasla Gala 34, Novi Sad
22.Oct.2017
Novi SadSrbija

Regionalna asocijacija za psihodramu i integrativnu primenu psihoterapije (RAIP)

Organizuje jednodnevnu integrativnu radionicu

Art terapija i Psihodrama – Put ka kreativnosti

Pozivamo Vas da budete učesnik/učesnica ove radionice i da uz pomoć tehnika art terapije i psihodrame istražujemo različite teme koje stoje na putu Vaše kreativnosti i spontanosti.

Na ovoj radionici iskustvenog karaktera imaćete priliku da se upoznate sa zanimljivim i dinamičnim metodom radioničarskog i terapijskog rada: psihodramom i art terapijom, kao i o integraciji ove 2 metode.

Psihodramske tehnike i metode omogućavaju istraživanje i rešavanje problema i prepreka koji nas ograničavaju, čine manje funkcionalnim i nezadovoljnim.

Art terapija je forma ekspresivne terapije gde se koriste razni materijali – boje, glina, plastelin, tekstil, itd., a koja koristi umetnost kao osnovni vid komunikacije sa klijentom.

Radionica će se održati u nedelju 22.10.2017., u prostorijama Baza centra, Lasla Gala 34, I sprat. Radionica će trajati od 11 – 19h, sa pauzom za ručak od 14 – 15:30.

Cena radionice je 35 eura ili u dinarskoj protivvrednosti.

Prijave šaljite na email: jana.damjanov@gmail.com do 18.10.2017.

Svi učesnici dobijaju sertifikate, sa potvrdom od 8 iskustvenih sati Regionalne asocijacije za psihodramu i integrativnu primenu psihoterapije.

Šta dobijate učešćem na ovoj radionici?
• Osnovna znanja o psihodrami
• Upoznaćete se sa nekim od metoda art terapijskog rada
• Upoznaćete se sa kreativnim i ekspresivnim tehnikama i metodama radioničarskog i psihoterapijskog rada.
• Mogućnost rada na sebi individualno i u grupi.

Šta je to psihodrama ?
• Psihodrama je grupni psihoterapijski metod akcionog tipa. Terapijski postupci koji se u psihodrami koriste oslanjaju se na scensku ekspresiju, uz korišćenje dramskih tehnika i grupne dinamike. Osnivač ovog širom sveta bogato zastupljenog metoda, Jakob Levi Moreno, govori o psihodrami kao o veoma specifičnom i unikatnom načinu razmišljanja i delanja. Psihodramom se istražuje psihološka „istina“ učesnika, ona se bavi međuljudskim odnosima kao i privatnim, doživljajnim svetom. Centralna teorija u okviru psihodramske psihoterapije je teorija uloga. Moreno je verovao da ne postoji normalno i patološko već da se ljudsko psihološko zdravlje meri kontinuumom kreativnosti i spontanosti. Njegova osnovna ideja bila je da što je osoba kreativnija i što ima više spontanosti, to ima veći repertoar uloga u svom životu, te je mentalno i duševno bogatija
Šta je to art terapija ?
• Art terapija predstavlja vrstu ekspresivne psihoterapije koju je moguće primenjivati individualno i grupno. Nju sačinjava integracija različitih teprijskih principa i upotrebe tehnika slikanja, crtanja, vajanja. Art terapija primenjivana je u širokom kliničkom (sa raznoraznim vrstama psiholoških poremećaja) i nekliničkom setingu (u umetničkim ateljeima, na psihološkim radionicama za unapreženje i razvoj kreativnog potencijala kod ljudi). Ona se upotrebljava u radu sa pojedincima, porodicama, grupama, ali i zajednicama. Postoje 2 neka načina razumevanja art terapije: jedna je da art terapija predstavlja i za cilj ostvaruje isceljujuću moć kroz proces kreiranja „umetničkog” dela; drugi način je razumevanje art terapije kao načina simboličkog komuniciranja, pa se onda ove tehnike mogu koristiti prilikom razrešavanja konflikata, dolaženja u kontakt sa emocijama, stvaranje uvida u različitu problematiku, itd.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.