Bitef-Prolog – Na ivici budućnosti 12 – 14.09.2020

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Bitef-Prolog – Na ivici budućnosti 12 – 14.09.2020
Mile Trailovica 1
12.Sep.2020 - 14.Sep.2020
18:00BeogradSrbija
Bitef-Prolog će se odvijati pod sloganom „Na ivici budućnosti“ od 12. do 14. septembra. Očekuju vas pozorišne predstave, stručne i naučne tribine i razgovore, kao i susreti sa pozorišnim umetnicima.
Trodnevni program Bitef-Prologa će se odvijati isključivo u Bitef teatru i na otvorenoj sceni na Skveru Mire Trailović u Bitef gradu, u skladu sa strogim zdravstvenim procedurama nametnutim epidemijom korona virusa.
Središnji događaj ovog programa će biti izvedba predstave Dolina jeze u režiji Štefana Kegija i koprodukciji trupe Rimini Protokol i Minhenskog Kameršpile-a. Ova predstava je bila jedna od nosećih i u konceptu odloženog 54. izdanja festivala, a koji se zasnivao na pojmovima transhumanizma i posthumanizma u najširem značenju, odnosno projekciji sveta u kojem čovek više neće biti u centru, te će se stvoriti mogućnost za obnovu ekološke ravnoteže.
Na estetskom planu, festival je bio koncipiran tako da preispituje živo scensko prisustvo na sceni, upotrebu dronova, holograma i robota u pozorišnim produkcijama, kao i koreografije koje podrazumevaju „dehumanizaciju’’ izvođača.
Od pratećih programa, održaće se tradicionalni Susreti sa autorima, Filozofski teatar, performans novog cirkusa, međunarodna tribina o sistemskoj podršci teatru u doba pandemije, kao i izlaganje jedne od vodećih svetskih teatrološkinja, Erike Fišer Lihte, na temu odnosa između digitalnog i živog pozorišta.
Saznaj više na sajtu https://festival.bitef.rs/, obezbedi svoje mesto i vidimo se u septembru uz plamen Bitef-Prologa!
Autor vizuelnog rešenja: Branko Rosić, McCann Beograd

JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.