Catrin Finch & Seckou Keita 16.04.2019.Dom omladine

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Catrin Finch & Seckou Keita 16.04.2019.Dom omladine
Makedonska 22, Belgrade, Serbia
16.Apr.2019
20:00BeogradSrbija
The Magic Never Stops
CATRIN FINCH & SECKOU KEITA

„Jedan od najpopularnijih world music programa ove decenije”
“…one of the most popular world music acts of this decade.”
Tim Cumming (Songlines)

Uzvišena saradnja višestruko nagrađivanih virtuoza – velšanke Katrin Finč (Catrin Finch) i senegalca Seku Keite (Seckou Keita Music) – predstavlja fantastičnu muzičku avanturu. Catrin Finch & Seckou Keita zaviruju u dubinu dveju različitih muzičkih tradicija transformišući ih, u maestralnoj sinergiji, u savremenu muziku koja je njihove koncerte učinila jedinstvenim muzičkim iskustvom.

Razume se, ovaj koncert svakako spada u kategoriju događaja koji ne smete propustiti.

Nakon velikog uspeha debi izdanja „Clychau Dibon“ 2013. godine, njihov dugo očekivani drugi album „Soar“ objavljen je u aprilu 2018. godine, a prati ga intenzivna koncertna aktivnost širom Evrope.U recenzijama britanskog „Gardijana“ (Guardian) i „London Ivning Standarda“ (The London Evening Standard) njihovi nastupi u 2018. godini ocenjeni su sa maksimalnih 5 zvezdica.

Prestižni „fRoots Critics Poll“ nominovao je album „Soar“ (jedriti) za album godine – nagradu koju su prethodno dobili za album „Clychau Dibon“ 2013. Nominovan je i za Welsh Music Prize, a magazini Songlines i Mojo uvrstili su ga u deset najboljih albuma 2018. godine.

Katrin Finč jedna je od najuspešnijih i koncertno najaktivnijih harfistkinja svoje generacije na svetskoj sceni zbog čega je u internacionalnim krugovima prozvana „Kraljicom harfi“. Nastupala je širom SAD, u Južnoj Americi, na Srednjem i Bliskom Istoku, u Australiji, širom Azije i Evrope. Bila je prva Kraljevska Harfistkinja Njegovog kraljevskog visočanstva Princa od Velsa još od vremena vladavine kraljice Viktorije, 1873. godine (2000 – 2004. godine).

Čudo od deteta iz kraljevske loze u oblasti Kazamans na jugu Senegala, Seku Keita, izrastao je u vrhunskog virtuoza na kori (zapadno-afričkoj harfi) i postao svetska world music zvezda. Sa zaleđem utemeljenim u tradicionalnoj muzici Senegala i zapadne Afrike konstantno pomera granice svoje umetnosti sarađujući sa nekim od najboljih svetskih muzičara različitih u različitim muzičkim žanrovima.

Inspiraciju za album „Soar“ koji će biti predstavljen na koncertu u Beogradu, Katrin Finč i Seku Keita pronalaze u veličanstvenom orlu ribaru (Osprey) progonjenom do istrebljenja u Velsu tokom 17. veka, a koji se nedavno vratio svom staništu nakon 400 godina odsustva. Orao ribar svake godine preleti 3000 milja od obala Zapadnog Velsa, gdje je Katrin odrasla do Sekuove domovine u Zapadnoj Africi – Senegala. Ova neverovatna prirodna veza neizbežno rezonuje u fantastično ujedinjenoj energiji dvoje muzičara.

Izvršna produkcija: ReProdukcija


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.