CIRKOБALKANA 21. 09 – 7. 10. 2023. Silose

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
CIRKOБALKANA 21. 09 – 7. 10. 2023. Silose
Luka Beograd
21.Sep.2023 - 07.Oct.2023
19:00BeogradSrbija

CIRKOБALKANA 11

FESTIVAL SAVREMENOG CIRKUSA
U CIRKUSKOM ŠATORU
U SARADNJI SA 57. BITEFOM
21. 9 – 7. 10. 2023.
SILOSI, ULAZ IZ LUKE BEOGRAD

 

 

 

Regionalni putujući festival savremenog cirkusa, CirkoБalkana, svoje jedanaesto izdanje prirediće u cirkuskom šatoru postavljenom kod beogradskih Silosa. U drugu deceniju ulazimo sa nesmanjenom željom da u regionu promovišemo savremeni cirkus i njegov značaj ne samo kao umetničke forme već i kao moćnog sredstva za društvenu angažovanost, zahvaljujući autentičnom i inovativnom izvođačkom vokabularu koji proizilazi iz njegove transdisciplinarnosti. Ovogodišnji program festivala okuplja umetnike iz Španije, Sirije, Francuske, Meksika, Italije, Mađarske, Slovenije i Srbije, čije se predstave bave aktuelnim globalnim pitanjima, ne propovedajući odgovore i rešenja već mudro postavljajući još pitanja koja nagone na razmišljanje.

I ovog puta na festivalu će, pored šatora, biti postavljen i leteći trapez cirkuske škole Turbul iz Nima koji će omogućiti profesionalcima i amaterima jedinstvenu priliku da se oprobaju u ovoj disciplini.

Treba napomenuti da će se pored glavnog programa odvijati i bogat prateći program u vidu radionica, koncerata, projekcija i brojnih drugih aktivnosti.

Festival se realizuje u partnerstvu sa BITEF festivalom i Francuskim institutom u Beogradu, uz logističku podršku Silosa Beograd, GAIA pokreta i Luke Beograd.

Finansijski je podržan od Ministarstva kulture R. Srbije, Grada Beograda, Teatroskopa – programa koji su pokrenuli francusko Ministarstvo Evrope i spoljnih poslova, Italijanskog instituta u Beogradu, Ministarstva kulture R. Hrvatske i programa Erasmus+.

Organizatori: Cirkusfera (Bg) i Cirkorama (Zg)


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.