Čudesna mesta – Izložba slika Mileta Šaule 04 – 16.04.2019.Galerija progres

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Čudesna mesta – Izložba slika Mileta Šaule 04 – 16.04.2019.Galerija progres
Kneza Mihaila 27, Belgrade, Serbia
04.Jun.2019 - 16.Jun.2019
09:00BeogradSrbija

Čudesna mesta – Izložba slika Mileta Šaule biće otvorena u utorak 04. juna u 20 časova u Galeriji PROGRES, Knez Mihailova 27.

Svaki završeni dan u našem pamćenju se oslikava kao nešto amorfno, nejasno, lišeno skeleta, sheme. Poput oblaka. U sećanju su nam ostali neki predmeti i događaji, lišeni kontura, naizgled slučajni.

Mile Šaula je slikar svojevrsnog rukopisa i izražene lirske fantastike. Njegov proces započinje od istraživanja nesvesnog kroz formalne aspekte slike, koje postepeno postaju sve češće naseljene prisustvom obrisa, figura i pojava izvan vidljivog sveta.
Ove delikatne slike nalaze se u mnogim privatnim kolekcijama u zemlji i inostranstvu.

Svojim potezom i načinom rada teži da provocira slučajnost, prepoznajući obrise i relacije sa namerom da uhvati unutrašnji život neobičnih susreta i spojeva.

Ovom izložbom nastavlja se rad nove kulturno-umetničke inicijative Kvart Belgrade Waterfront, čiji je likovni segment realizovan u saradnji sa Galerijom ŠTAB

Izložba će trajati do 16. juna, a posetioci će moći da je pogledaju svakog radnog dana i subotom od 9 do 21 sat, kao i nedeljom od 10 do 18 sati u BW Experience u Galeriji Progres, novom izložbenom centru kompanije Belgrade Waterfront.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.