Disco Not Disco / Mr Tc (Glasgow) & Toshke 29.06.2019. Klub 20/44

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Disco Not Disco / Mr Tc (Glasgow) & Toshke 29.06.2019. Klub 20/44
Ušće, Belgrade, Serbia
29.Jun.2019
23:00BeogradSrbija

29 jun 23h
===========
Disco Not Disco / Mr Tc (UK) & Toshke
===========
“Mr TC aka Thomas Lea Clarke u Glazgovskom klubu Art School Club vodi svoju klupsku noć „Night of the Jaguar“ koja gradu pruža alterantivnu vrstu klupskog iskustva koje se bazira na weird, dark, slow, off-kilter i psychedelic produkciji, po kojoj je uostalom Thomas i postao poznat kroz svoja izdanja za Optimo music. Njegovi dj setovi se bez predrasuda kreću kroz žanrove, inkorporišući wave, post-punk, industrial, dub, EBM, electro, left-field disco, tropical oddities, house i techno.Kvalitet njegove produkcije (koju podržavaju Optimo DJs, Manfredas, Lena Willikens, Vladimir Ivkovic, Ivan Smagghe, Marsman i drugi) je doveo do toga da Mr TC nastupa redovno, kako u Berlinksim klubovima Panorama, Renate i Griesemuehle i Haškom PIPu, tako i na Nuits Sonores festivalu u Lionu, ali i da nastupi u klubu 20/44 u Beogradu, klubu Bossa Nova Civic u Njujorku i MN Roy klubu u Meksiko Sitiju”
Tomasova biografija je solidno zapakovana i dobro kalibrisana (gađa prvenstveno retke zverke, ali se ne libi ni da pogodi malko šire) te i ne čudi što se u njoj od nastupa u Potpaljublju (Novembar 2017) i nije mnogo toga promenilo. Sa liste producenata koji podržavaju njegovu produkciju ispali su Red Axes, Jennifer Cardini i Rebolledo a njihova mesta su zauzeli Marsman (koga smo zahvaljujući drugarima iz Beyond Housa imali prilike da čujemo na Brodu, hvala im za to) i Vladimir Ivković, iz čega bi se dali izvući i određeni zaključci. Uz Ivkovića mesto u njegovoj biografiji našlo je još jedno ime koje nama ovde (još uvek i uprkos svemu) nešto znači – “20/44”. Brod, rame uz rame, reč uz reč, sa Panoramom i prepoznatljivim evropskim i klupskim/festivalskim prostorima je već viđena stvar i stara vest, međutim stvarno je i dalje zanimljivo videti da 20/44 funkcioniše kao prepoznatljiv znak koji ozbiljno rezonira i van naših par glava. Ali da ne bude zabune, nije se Brod u Tomasovoj biografiji našao tek tako, kao neki poželjan znak, na silu uklopljen u samoafirmišući narativ, već je čovek jednostavno odlepio na brod, ekipu i vajb. Upravo tu i leži manjkavost njegove biografije. Ona bi mogla navesti na pogrešan zaključak da je Tomas neki tromi duh nesposoban da se ograđuje, kritikuje i poigrava sa prihvaćenim značenjima, sklon da se olako ogrne dostupnim bremenitim znacima u cilju samopromocije. Njegova biografija taji činjenicu da je Tomas jedan iskren i jednostavan tip. Ona prikriva šokantan nesklad između njegovih godina i zrelog muzičkog ukusa, a ni ne govori nam ama baš ništa o Tomasovoj iskrenosti, nenametljivosti, ljubaznosti i odmerenosti koje su izmeštene daleko od bilo čega što iole smrdi na građansko. Ona
prećutkuje da je MR. Thomas Lea Clarke divno jedno biće.
“The gig I have the fondest memories of was playing at 20/44 in Belgrade. It was a really special night that I won’t forget. Perfect people, perfect place, nothing went wrong”.
MR TC drugi put na Brodu, prvi put na Pontonu.
Uživajte!!!
==========
500RSD


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.