Dragan Markovina 14.06.2019. Krokodil centar

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Dragan Markovina 14.06.2019. Krokodil centar
Karađorđeva 43, Belgrade, Serbia
14.Jun.2019
19:00BeogradSrbija
Pozivamo vas na tribinu „Jugoslavija u Srbiji i Hrvatskoj, 1918.–2018.“, kojoj je povod izlazak knjige Dragana Markovine „Jugoslavija u Hrvatskoj (1918.–2018.), od euforije do tabua“.
Na tribini će govoriti Dragan Markovina, Tomislav Bogdan i Radina Vučetić, a razgovor će moderirati Igor Štiks.
https://fraktura.hr/jugoslavija-u-hrvatskoj-1918-2018.html

Knjiga „Jugoslavija u Hrvatskoj (1918.–2018.), od euforije do tabua“ Dragana Markovine nije ni apologija ni blasfemija, iako će je mnogi tako — pogrešno — shvatiti. Ona je žal za propuštenim šansama, za svijetom u kojem bi Vukovar i Mostar ostali netaknuti, u kojem se ne bi dogodio pokolj u Srebrenici i u kojem bi sve žrtve ratova u mirnoj svakodnevici provele devedesete godine.
Povijesna znanost dugo se dogmatski opirala pitanju “što bi bilo kad bi bilo”, ali je počela poimati da to pitanje može nekim novim, vrijednim spoznajnim svjetlima obasjati događaje koji su se doista zbili. Dragan Markovina u „Jugoslaviji u Hrvatskoj“ poziva na dijalog čak i kad je kategoričan u svojim stavovima jer demokratska kultura sučeljavanja različitosti nije licemjerni ritual, već beskompromisni sraz argumenata, nemoguć bez slobode govora i građanske hrabrosti.


JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.