Ekskluzivni gala operski koncert, “Pučinijevih 12 strana ljubavi” 14.02.2024. Kolarac

DOGAĐAJ JE ZAVRŠEN
Ekskluzivni gala operski koncert, “Pučinijevih 12 strana ljubavi” 14.02.2024. Kolarac
Studenski trg 5
14.Feb.2024
20:00BeogradSrbija
Ekskluzivni gala operski koncert, “Pučinijevih 12 strana ljubavi”, biće održan 14. februara 2024. u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, sa početkom u 20 časova, povodom obeležavanja 100 godina od smrti ovog velikog kompozitora.
Ovo će biti poseban muzičko-scenski događaj, na kome će nastupiti poznati svetski tenori Dario di Vijetri i Gjorgji Cuckovski, naš sopran Marija Jelić (koja je i idejni tvorac programa), Umetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” uz vođstvo poznatog italijanskog dirigenta Mauricija Kolasantija, u režiji Dejana Proševa.
Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Kolarca, prodanjim mestima Ticket Vison-a i onlajn na tickets.rs.
Povodom ovog koncerta, sopran Marija Jelić je izjavila: “Najveći san mi je da u svakom nastupu prenesem poruku koju imam kroz umetnost i reči. S tim u vidu 14. februara, na Dan zaljubljenih, sa mojim dragim kolegama izvešću koncert pod nazivom „Pučinijevih 12 strana ljubavi“, kao omaž posvećen stogodišnjici smrti ovog velikog kompozitora. Izvešćemo arije i duete iz njegovih 12 opera koje je komponovao, a 12 je broj koji poseduje veoma veliku simboliku, od 12 apostola iz Svetog pisma, 12 bogova sa Olimpa, 12 izraelskih plemena u Bibliji, itd. Pokušaćemo da se kroz koncert konceptualno osvrnemo na Fromovu knjigu „Umeće ljubavi“ i da dočaramo ljubav publici sa svih strana, jer po Fromu ljubav nije primarno odnos prema određenoj osobi; to je stav, orjentacija bića prema svetu kao celini, ne prema jednom objektu ljubavi.“
Naša operska umetnica Marija Jelić već ima impresivnu karijeru: nastupala je kao solista sa Beogradskom filharmonijom na koncertu u Kolarčevoj zadužbini; Sofiijskom filharmonijom, održala je solistički koncert u Karnegi holu u oktobru 2021; nastupala je na koncertu Plasida Dominga 2021. na Tašmajdanu, 2023. je nastupila u MTS Dvorani u ulozi Madalene u operi “Andre Šenije”, kao i širom sveta, u Meksiku, Italiji, Severnoj Makedoniji itd. Ispraćena je ovacijama u jednoj od najprestižnijih koncertnih dvorana u Aziji, Lotte hall u Seulu gde je nastupala u koncertnom izvođenju Pučinijeve opere “Boemi” sa glavnom ulogom Mimi koju je već ranije izvodila i u Srbiji, Izraelu i Estoniji. Prethodne godine je debitovala u ulozi Grofice u Mocartovoj operi “Figarova ženidba” u Severnoj Karolini (SAD).

JOŠ DOGAĐAJA SAMO ZA TEBE

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.