ANIME SIMFONIJA 26.04.2024. MTS Dvorana

EVENT IS OVER
ANIME SIMFONIJA 26.04.2024. MTS Dvorana
Trg Nikole Pasica
26.Apr.2024
20:00BeogradSrbija

DUH JAPANA U BEOGRADU!

NESVAKIDAŠNJA I ORIGINALNA „ANIME SIMFONIJA“
26. APRILA U MTS DVORANI

-KARTE U PRODAJI NA MTSDVORANA.RS-

Duh Japana stiže na proleće Beograd! Sasvim neobična i originalna muzička forma pod nazivom „Anime simfonija“ biće održana 26. aprila u mts Dvorani. Pod dirigentskom palicom čuvenog japanskog dirigenta Keniči Šimure, za beogradsku publiku magične tonove Dalekog Istoka izvešće Srpski simfonijskog orkestar, a publika će imati prilike da doživi pravi spektakl vođen duhom „druge strane sveta“. Reč je naime o spajanju muzike iz poznatih anime filmova  i tananih nota Simofonijskog orkestra.

Anima simfonija nastala je inspirisana ANIMOM- karakterističnim stilom crtane animacije poreklom iz Japana, a muzički koncept maestra Keniči Šimure ujedinjuje najpopularnije filmove i igre iz ovog stilskog opusa i  klasičnu muziku. Japanski umetnik, koji je po ranijim nastupima u prestonici, poznat Beograđanima, rukovodiće ansamblom  sastavljenim od desetina iskusnih operskih muzičara, kao i solista.

Publiku vernu ovom stilu, ali i one koji bi da otkriju novi muzički pravac, očekuje muzika poznatih anima i igara: Sailor Moon, Evangelion, Macross, NieR: Automata, Final Fantasy, Chrono Cross, Persona, Samurai Warriors, Dragon Quest, Chrono Trigger, Kingdom Hearts, Ni no Kuni, Nioh i druga popularna dela japanske animacije i industrije igara, dok će muziku pratiti i projekcije filmova.


MORE EVENTS JUST FOR YOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.