E-PLAY 05.04.2024. Fest

EVENT IS OVER
E-PLAY 05.04.2024. Fest
Zemun park
05.Apr.2024
21:00BeogradSrbija
E-PLAY aprilu u Festu!
***************************
E-play u martu počinje koncertnu sezonu 2024, a već u aprilu će publika moći da ih vidi u zemunskom klubu Fest!
*****05.april FEST*********
cena ulaznice u pretprodaji: 1500din
(početak prodaje ulaznica 10. mart)
****************************
E-Play je srpski alternativni sastav iz Beograda, osnovan 1998. godine. Vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne – atmosferične gitare. Ovaj bend već na početku svoje karijere veoma brzo nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.
Sastav E-play iza sebe ima pet studijskih albuma, veliku listu samostalnih i festivalskih nastupa, učestvovao je i na više kompilacija. Muzika ovog benda nalazi se u filmovima: Munje, Potraga za srećkom, Zduhač znači avantura.
Bend E-play je krajem 2013. objavio album “Obični ljudi” sa koga su se ubrzo izdvojili hitovi “Divan Dan”, “Hiljadu ljudi” i “Ljubica”. Tokom proteklih godine pesma “Divan Dan” osvaja prvo mesto na mnogim domaćim listama, a u isto vreme dobija i “Megafon” nagradu za najbollji singl godine. Iako ima preko 5 miliona pregleda na youtube “Divan dan” spada u najomiljenije pesme kada je u pitanju koncertno izvođenje ovog sastava.
U aprilu 2018. godine ovaj bend izbacuje album “Sloboda” i ostvaruje veliki broj pozitivnih kritika kako medija tako i publike. Na svim godišnjim listama najboljih albuma iz 2018. godine “Sloboda” se nalazi u prvih 5. Drugi singl sa albuma “Sloboda” pod nazivom “Srešćemo se neki drugi put “ dobija ponovo Megafon nagradu za singl godine. Radio 202 dodeljuje drugo mesto za najbolji singl godine 2018. za isti taj singl. Beogradski E-play je bio izabran da predstavlja Srbiju na jednom od najvećih i najuticajnijih evropskih muzičkih festivala ESNS. Ubrzo posle toga bend izbacuje album “Sloboda” I na vinilu i objavljuje spot “Sloboda” koji privlači veliku medijsku pažnju. U spotu se pojavljuje glumica Sloboda Mićalović. Tokom 2021. godine bend dobija nagradu za pesmu “Sloboda” za najbolju pesmu i spot godine od RTS/a. Godina 2022. je veoma značajna za ovaj bend, a pogotovo zbog toga što je bend uradio pesmu sa Bajagom pod nazivom “Hotel Jugoslavija” za koju je dobio nagradu emisije Bunt (RTS) za najbolju pesmu i spot, a 2023. godine je primio GODUM povelju za najemitovaniju ROK interpretaciju za istu tu pesmu.
E-play je nedavno pustio u etar novi singl pod nazivom “Nije da nije “koji najavljuje početak rada na šestom po redu studijskom albumu. U spotu glavnu ulogu tumači naš poznati glumac Dragan Mićanović.
Diskografija:
• E-Play (2000. MCM)
• Crime (2005. PGP RTS)
• Drago mi je da smo se upoznali (2009. CINEMA CITY)
• Obični ljudi (2013. MIKSER)
• Sloboda (2018. LONG PLAY)
• Singl Hotel Jugoslavija 2021.
• Singl Aut (Obrada Katarine II 2023.)
• Singl Nije da nije 2023.

MORE EVENTS JUST FOR YOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.