Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo 21.11.2024. MTS dvorana

Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo 21.11.2024. MTS dvorana
Trg Nikole Pasica
21.Nov.2024
20:00BeogradSrbija

Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo u Beogradu

 

Kraljevi salse i flamenka, legendarni Gipsy Kings ft. Tonino Baliardo u sklopu velike svetske turneje Renaissance na kojem prezentuju istoimeni novi album, 21. novembra  stižu u mts dvoranu.

 

Gipsi Kings specifičan su bend koji kombinuje rumbu, flamenko, salsu i tradicionalnu romsku muziku sa pop zvukom. Osnovani su 1978. godine u Francuskoj.

Tonino Baliardo je jedan od osnivača i vođa Gipsy Kingsa, ali pre svega virtuoz na gitari i svetski poznat kompozitor. Komponovao je i producirao najveće hitove grupe kao što su Bamboleo i Djobi Djoba, a komponuje i filmsku muziku.

Ovi neprikosnoveni majstori romske muzike, koje čini deset talentovanih muzičara, prodali su više od 20 miliona albuma širom sveta. Objavili su 15 studijskih albuma. Za nagradu Gremi nominovana su tri albuma, od kojih je album Savor Flamenco dobio ovu prestižnu nagradu 2014. godine u kategoriji najbolje svetske muzike. U svojoj 45-godišnjoj karijeri nagrađivani su brojnim zlatnim, platinastim i dijamantskim diskovima. Nedavno je i sam Tonino Baliardo dobio platinastu ploču za duet sa Takagi Ketrom i trostruku platinastu ploču sa Ingobernablom za duet sa Tanganom.

Nastupali su u najprestižnijim koncertnim dvoranama širom sveta. Na njihovim koncertima, koji su naišli na neverovatno odlične kritike, nalaze se svi veliki hitovi kao što su Bamboleo, Djobi, Djobi, Volare itd., a sa pesmama sa novog albuma Renaissance njihov nastup je remek delo čiste zabave.

 

Karte su u prodaji preko sistema tickets.rs ii na biltarnici mts dvorane. Prodaja počine 31.1.2024.


MORE EVENTS JUST FOR YOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.