HOLIVUD U SRBIJI 21.09.2024. MTS Dvorana

HOLIVUD U SRBIJI 21.09.2024. MTS Dvorana
Trg Nikole Pasica
21.Sep.2024
20:00BeogradSrbija

Posebni koncerti filmske muzike, “Holivud u Srbiji”, održaće se u Beogradu 21.09.2024. Publika će dobiti jedinstvenu priliku da uživa u muzici najvećih svetskih hitova holivudske kinematografije.

Nastupa Srpski simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Amerikanke Džejn Braun.

Biće izvedena muzika iz sledećih filmova, uz vokalne duete i solo izvođenja soprana i tenora: Titanik, Jadnici, Pirati sa Kariba, Indijana Džons, Šindlerova lista, Nemoguća misija, Pink Panter, Zaleđeno kraljevstvo, Ples malog pingvina, Kako da dresirate svog zmaja, Fantastične zveri i gde ih naći, Negde u vremenu,….

Džejn Braun, rođena u Kaliforniji, je oduvek imala strast da deli najbolje u muzici sa svima oko sebe. Magistar je muzičkih umetnosti na Državnom univerzitetu Kalifornije. Nakon što je uspostavila snažnu osnovu kao profesionalni orkestarski muzičar i muzički pedagog, Braun je započela svoju karijeru dirigujući simfonijskom muzikom 2001. Džejn je nedavno završila doktorat muzičkih umetnosti iz orkestarskog dirigovanja na Univerzitetu Nevada, Las Vegas. U aprilu 2013. imenovana je za dirigenta Rubi Mountain Symphony u Nevadi, a u julu 2013. dirigovala je koncert sa muzikom iz dela  Jadnici u SAD-u. Poslednjih godina, između ostalog,  Džejn je dirigovala Državnim simfonijskim koncertnim orkestrom Ukrajine u Kijevu, Državnim akademskim orkestrom Republike Kazahstan, Kamernim orkestrom Dagestanske državne filharmonije, kao i u dva državna orkestra u Sankt Peterburgu, Rusija.


MORE EVENTS JUST FOR YOU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.